Julkinen talous huolestuttaa yrittäjiä – ”Nostetaan rimaa ja annetaan yritysten kasvaa”

Sastamalan yrittäjäyhdistykset vetoavat maan päättäjiin työmarkkinoiden uudistamiseksi lainsäädännöllä.

”Suomessa tarvitaan nyt konkreettisia tekoja kasvun vahvistamiseksi”, vetoavat Sastamalan yrittäjäyhdistykset. Kuva Puistokadulta Sastamalan keskustasta.

Suomessa tarvitaan nyt konkreettisia tekoja kasvun vahvistamiseksi. Julkisen taloutemme tila synkkenee entisestään. Mitä enemmän meillä on kasvua luovia yrityksiä, sitä vähemmän julkisissa menoissa on leikkauspaineita. Siksikin tarvitaan kasvua vahvistavia toimia.

Yksi keskeinen asia on verotus, joka on yrittäjien mielestä tärkein vaaliteema. Yrittäjät ja yritykset edellyttävät kasvuun kannustavaa, ennustettavaa ja vakaata veropolitiikkaa, jotta yrittäjät ja omistajat uskaltavat investoida ja sijoittaa Suomeen. Lisäksi yrittäjävähennys toimii hyvin ja hyödyttää erityisesti pieniä yrittäjiä.

Yrittäjät tarvitsevat myös osaavaa työvoimaa ja mahdollisimman vähän byrokratiaa.

Samalla on tehtävä julkiseen talouteen sopeutuksia. Mitä korkeampi velka meillä on, sitä suurempi osa verovaroista menee velan hoitoon. Tämä on myös talouskasvulle haitallista, kun rahat valuvat velkarasituksen maksuun. Siksi julkinen talous huolestuttaa yrittäjiä.

Ensi vaalikaudella on nostettava rimaa, ja uudistettava viimein työmarkkinoita lainsäädännöllä. Tämä tarkoittaa paikallisen sopimisen edistämistä lainsäädännöllä.

Pienissä yrityksissä luottamuksellisuus, avoimuus ja tasapuolinen kohtelu toteutuvat parhaiten, osoittaa työolobarometri vuosi toisensa jälkeen.

Työntekijöiden viesti on vankkumaton: yrittäjä on hyvä työnantaja. Pienillä työpaikoilla on siis kaikki edellytykset laadukkaaseen paikalliseen sopimiseen, joka huomioi niin yrityksen kuin työntekijöiden tarpeet.

Kiikoisten Yrittäjät

Suodenniemen Yrittäjät

Mouhijärven Yrittäjät

Äetsän Yrittäjät

Vammalan Yrittäjät

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos