Äänestä! Kuka heistä on Vuoden urheilija -lukijaäänestyksen voittaja?

Roosa Rantaniitty
Äänestä! Kuka heistä on Vuoden urheilija -lukijaäänestyksen voittaja?

Roosa Rantaniitty pelasi ringeten U21-ikäisten maajoukkueessa, joka saavutti syksyllä MM-hopeaa.

Hanna Pihlajamäki

Sastamalan kaupunki valitsi vuoden 2017 vuoden urheilijan helmikuussa. Tyrvään Sanomat kysyy nyt, kuka on lukijoiden ja yleisön suosikki vuoden urheilijaksi Sastamalassa.

Äänestä omaa suosikkiasi alla olevalla lomakkeella ja jätä yhteystietosi arvontaa varten. Äänestysaikaa on jatkettu 12. maaliskuuta asti.

Vastaajien kesken arvomme Tyrvään Sanomien tuotepalkinnon ja tilausjakson.

Toimitus on koonnut äänestyslistalle sastamalalaisia yleisen sarjan ja yli 20-vuotiaiden sarjojen henkilökohtaisten lajien SM-mitalisteja sekä kansainvälisesti menestyneitä urheilijoita viime vuodelta. Voit äänestää listalla olevista tai ehdottaa muuta urheilijaa valitsemalla kohdan "muu". Jätä tällöin avoimeen kohtaan perustelut äänestämästäsi henkilöstä.

Valitse heistä tai ehdota omaa suosikkiasi!

Pekka Niemi

Vuoden urheilija -lukijaäänestyksessä mukana on muun muassa kaupungin vuoden urheilijaksi valittu Pekka Niemi. Hän pyöräsuunnisti viime vuonna SM-kisoista triplamestaruudet ja oli lisäksi mukana MM-hopeaa voittaneessa pyöräsuunnistuksen Suomen joukkueessa.

Jari Vaara
Pekka Niemi pyöräsuunnisti Suomen MM-hopeaa voittaneessa joukkueessa viime vuonna Liettuassa.

Pekka Niemi pyöräsuunnisti Suomen MM-hopeaa voittaneessa joukkueessa viime vuonna Liettuassa.

Roosa Rantaniitty

Toisena ehdokkaana listalla on kaupungin vuoden junioriurheilijaksi valittu ringettelupaus Roosa Rantaniitty. Hän pelaa SM-tasolla ringetteä Luvian Kiekossa ja voitti viime vuonna nuorten U21-sarjan ringeten MM-hopeaa Suomen joukkueessa.

Mikko Esko ja Olli Kunnari

Lentopallossa yleisen sarjan SM-tason urheilijoita on Sastamalassa useita. Toimitus nosti heistä listalle Mikko Eskon ja Olli Kunnarin, jotka olivat VaLePan joukkueen kantavia voimia seuran voittaessa Suomen Cupin, Mestaruusliigan ja selvitettyä tiensä historiallisesti Euroopan huippuseurajoukkueiden Mestarien liigan lohkovaiheeseen.

Janne Ruotsalainen
Mikko Esko on ollut yhtenä pääarkkitehtinä VaLePan kansallisessa ja kansainvälisessä menestyksessä.

Mikko Esko on ollut yhtenä pääarkkitehtinä VaLePan kansallisessa ja kansainvälisessä menestyksessä.

Lauri Joona, Henri Haapamäki ja Juuso-Matti Pajuranta

Autourheilijoita ehdolla on kolme. Sastamalan Autourheilijoiden Lauri Joona voitti rallisprintin Suomen Cupin mestaruuden. Saman seuran Henri Haapamäki ajoi rallicrossissa SM-hopeaa. Juuso-Matti Pajuranta puolestaan saavutti kansainvälistä menestystä ajettuaan viime vuonna Trofeo Nazionale Abarth -sarjan hopealle.

Ampujat Eeva-Liisa Isosaari ja Reijo Heikkilä

Vammalan Reserviläisten ampujista henkilökohtaiseen SM-kultaan ylsivät Eeva-Liisa Isosaari Reserviurheiluliiton perinnekiväärin 300 metrin ammunnassa ja Reijo Heikkilä perinnekiväärin kolmiasennon 150 metrin kisassa.

Niko Rantala ja Suvi Helin

Voimailulajeista listalla ovat Niko Rantala ja vuoden 2016 sastamalalaisurheilija Suvi Helin. Rantala voitti maksimivoimapunnerruksen M20-sarjan 59-kiloisten SM-kultaa. Tampereen Pyrintöä edustava Helin puolestaan punnersin SM-kultaa painonnostossa.

Konsta Leppänen
Suvi Helin on työntänyt myös kuulaa. Viime vuonna menestystä tuli painonnostosta.

Suvi Helin on työntänyt myös kuulaa. Viime vuonna menestystä tuli painonnostosta.

Katri Lylynperä

Sastamalalainen hiihtäjä Katri Lylynperä menestyi N23-sarjassa ja voitti tuplasti SM-hopeaa Ounasvaaralla viime maaliskuussa. Hän sijoittui toiseksi 5 kilometrin perinteisellä ja 20 kilometrin vapaalla.

Loppuvuodesta Lylynperä sijoittui Skandinavia Cupin osakilpailussa Vuokatissa naisten perinteisellä 10 kilometrin matkalla 3:nneksi ja tavoitteli myös olympiapaikkaa, josta toiveet kariutuivat sairasteluihin. Lylynperä edustaa Vuokatti Ski Teamia.

Hanna Pihlajamäki
Katri Lylynperä hiihti viime keväänä alle 23-vuotiaiden SM-hopealle.

Katri Lylynperä hiihti viime keväänä alle 23-vuotiaiden SM-hopealle.

Päivi ja Isto Harjunpää

Jousiampujista ehdolla ovat Äetsän Jousiampujia edustavat Päivi Harjunpää ja Isto Harjunpää. Päivi Harjunpää saavutti SM-kultaa naisten 120 nuolen vaistojousen yleisessä sarjassa. Isto Harjunpää puolestaan ampui SM-kultaa maastojousiammuntaliiton FFAA 120 nuolen kisassa.

Kuka sinun mielestäsi on Vuoden urheilija -lukijaäänestyksen voittaja? Äänestä alla olevalla lomakkeella.


Lue myös nämä


Kommentit (2)

 • Nimetön

  Milloin voittaja julkistetaan?

  Hanna Pihlajamäki

  Voittaja julkistetaan 27. maaliskuuta samassa tilaisuudessa, jossa kaupunki palkitsee vuoden urheilijansa, ja tämän jälkeen Tyrvään Sanomien verkossa sekä painetussa lehdessä.

 • Nimetön

  Yritin äänestää 12.3.2018 klo 17.35 mutta mahdollisuutta ei enää ollut!! Oli suljettu koko homma! En tiedä oliko aprillia koko äänestysajan jatkaminen, vai elämmekö eri vuorokausirytmiä? Jotain outoa kuitenkin oli, koska ei aprillipäiväkään ihan vielä ole!!

  Hanna Pihlajamäki

  Äänestysaika sulkeutui inhimillisen virheen vuoksi 12.3. jo keskiyöllä, minkä takia päivällä äänestämistä yrittäneet eivät enää tässä onnistuneet. Pahoittelemme virhettä.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Etusivullamme juuri nyt:

Sammio