Luvassa vauhdikas kesä – Sastamalassa ajetaan kaksi isoa rallia - Urheilu - Tyrvään Sanomat

Luvassa vauhdikas kesä – Sastamalassa ajetaan kaksi isoa rallia

Viime kesän Autoglym Rallin kolmas, japanilainen Hiroki Arai nähdään Sastamalassa myös tänä kesänä. Kuva: Jarno Saari­

19.5.2018 6:00

Sastamalassa ajetaan kesällä kaksi isoa rallia: MM-rallin testiralliksi soveltuva Autoglym Ralli heinäkuussa ja Enset SM-Ralli elo-syyskuun vaihteessa.

Autoglym Rallin keskuspaikkana on Häijään Neste. Kisa ajetaan viime vuotiseen tapaan Sastamalassa pitkälti Mouhijärven maisemissa ja myös Hämeenkyrön puolella. Kilpailureitti julkaistaan vasta kisaviikolla.

Ralliin odotetaan 120–130 kilpailijaa. Myös kansainvälistä väriä on mukana.

– Maailman huippujen tulosta ei vielä tässä vaiheessa ole tietoa, mutta ainakin kymmenen ruotsalaiskuskia sekä kaksi japanilaista ovat tulossa, kertoo Autoglym Rallin tiedottaja Jarno Saari.

Viime kesän rallissa oli kuljettajia kymmenestä eri maasta. Kolmanneksi viime kesänä sijoittunut japanilainen Hiroki Arai nähdään Sastamalan sorateillä tänäkin vuonna.

Rallissa on seitsemän erikoiskoetta, joista kolme ajetaan kahteen kertaan. Erikoiskokeiden yhteispituus on noin 120 EK-kilometriä.

– Myös Ralli SM-sarjan kuljettajille kisa tarjoaa mainion testimahdollisuuden, ajetaanhan tämän jälkeen seuraava SM-osakilpailu lähes samoissa maisemissa, Jarno Saari sanoo.

SM-rallia loppukesällä

Lisää hurjaa menoa Sastamalan sorateillä on luvassa loppukesällä, kun SM-Rallin kuudes osakilpailu, Enset SM-Ralli ajetaan Sastamalassa ja Huittisissa elo-syyskuun vaihteessa.

Rallissa on kahdeksan erikoiskoetta, joista kaksi ajetaan kahdesti.

Rallin lähtöpaikka on Huittisissa ja maali Sastamalassa. Lähtö tapahtuu Huittisten ABC:n pihasta. Kilpailukeskus sijaitsee Vexve Areenalla Sastamalassa.

– Reitti on pitkälti samanlainen kuin kaksi vuotta sitten. Tosin nyt lähes kaikki erikoiskokeet ajetaan Turku-Tampere -tien eteläpuolella, kertoo kilpailun johtaja Jari Tuomisto.

Rallin viimeinen erikoiskoe tuo kisan lähes Sastamalan kaupungin keskustaan, sillä yleisöerikoiskoe ajetaan Hopun alueella.

– Sinne järjestetään VIP-alue sekä rallitunnelman nostattajaksi myös näytösajoa ja ravintolapalveluita yhdessä yhteistyökumppaneiden kanssa. Kilpailun ratkettua estradilla saa seurata elävää musiikkia, kun lavan ottaa haltuun Irina.

Ralliin odotetaan noin 130 kilpailijaparia.

Ajetaanko Enset SM-Ralli ja Autoglym Ralli samoilla teillä?

– Ei ajeta. Tapahtumat eivät kilpaile keskenään – Sastamalan hienolla tiestöllä on kyllä tilaa, Tuomisto vastaa.

Autoglym Ralli 13.–14.7. Keskuspaikka: autojen huolto, lähtö sekä maali Häijään Nesteellä. Rallin järjestää PR-Racing.

Enset SM-Ralli 31.8.–1.9. Sastamalassa ja Huittisissa. Rallin järjestävät Sastamalan AU ja Huittisten UA.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainokset