Sastamalalaislupaus hakkuroi Suomen Pohjois-Euroopan mestariksi – ”antaa varmuutta pelata rohkeammin”

Karkussa opiskeleva, VaLePan kasvatti Selma Räsänen pelaa alle 19-vuotiaiden maajoukkueessa ja LP Vampulan 1-sarjajoukkueessa.

Suomen U-19 tyttöjen joukkue Rovaniemen turnauksessa. Selma Räsänen on edessä oikealla.

2.11.2021 7:23

Viime viikonloppu oli sastamalalaisen 17-vuotiaan Selma Räsäsen urheilu-uralla merkittävä askel. Hän pelasi alle 19-vuotiaiden tyttöjen maajoukkueessa Pohjois-Euroopan mestariksi Rovaniemellä käydyssä turnauksessa.

183-senttinen Räsänen oli toinen Suomen joukkueen hakkureista. He urakoivat turnauksen puoliksi.

Räsänen oli turnauksen jälkeen tyytyväinen niin menestykseen kuin joukkueeseensakin.

”Meillä oli hyvä joukkuehenki ja tasainen joukkue. Yhteispeli sujui tosi hyvin. Kyllähän tällainen voitto tuntuu hienolta, kun saa edustaa Suomea ja pääsee pelaamaan hyvien pelaajien kanssa”, Räsänen kuvaili.

Joukkueen pelaajat olivat toisilleen entuudestaan tuttuja. He ovat kohdanneet toisensa maajoukkueleireillä useampana kesänä ja pelanneet toisiaan vastaan.

”Kokemuksena tämä turnaus ja sen voittaminen oli hieno ja antoi itsevarmuutta sekä kokemusta kovan paineen alla pelaamisesta. Uskon, että tämä kasvattaa meitä kaikkia myös pelaajina.”

Räsänen pelaa ikäistensä maajoukkueen lisäksi LP-Vampulassa 1-sarjaa.

”Ehkä tämä antaa varmuutta pelata sarjapeleissäkin rohkeammin.”

Maajoukkueen seuraava koitos on keväällä, jolloin joukkue karsii EM-kisoihin pääsystä.

Maajoukkueleirityksissä jo 8. luokalta

Vuonna 2004 syntynyt Selma Räsänen on ollut maajoukkueleirityksissä jo peruskoulun kahdeksannelta luokalta lähtien. Viime kesänä leiritys katkesi nilkkavaivaan, mutta sastamalalainen tuli siitä huolimatta valituksi maajoukkueeseen.

Räsäsen äiti ja LP-Vampulassa psyykkisenä valmentajana toimiva Pilvi Peltomaa onkin tyytyväinen, että leirit eivät ole ainoa näytön paikka, jotta voi tulla valituksi joukkueeseen. Nuorille pelaajille merkitsee paljon se, että he pääsevät pelaamaan ikäistensä kanssa ja pystyvät vertaamaan omaa kehitystään ikätovereihinsa.

”Onhan se hienoa päästä 12 parhaan joukkoon ja päästä näkemään oma taitotasonsa. Tällainen kokemus antaa tsemppiä mennä eteenpäin”, Peltomaa arvioi.

Selma Räsänen kotiutui viikonlopun Rovaniemen turnauksesta myöhään sunnuntai-iltana. Hän opiskelee ensimmäistä vuotta lähihoitajaksi Karkun kotitalous- ja sosiaalialan oppilaitoksessa.

Suomi ylivoimainen turnauksessa

Suomi oli Rovaniemen alle 19-vuotiaiden Pohjois-Euroopan turnauksessa ylivoimainen ja voitti kaikki ottelunsa puhtaasti 3-0.

Joukkueessa oli kaikkiaan 12 pelaajaa, joista yhdeksän oli Kuortaneen valmennuskeskuksen liigajoukkueesta ja kolme sen ulkopuolelta. Räsäsen lisäksi kaksi muuta pelaajaa olivat WoVon liigajoukkueen keskipelaaja Miia-Maria Mäkikyrö ja LP Kangasalan liigajoukkueen yleispelaaja/hakkuri Neea-Maria Joki.

Tyttöjen turnaukseen ottivat Suomen lisäksi osaa Ruotsin, Tanskan, Islannin ja Färsaarten joukkueet. Norja ei ollut mukana.

Poikien turnauksessa Norjalta oli myös joukkue. Suomi sijoittui pojissa hopealle.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos