VsV:n Veera Mattila juoksi halliennätyksen – sairastui heti seuraavana päivänä koronaan

Tampereen Pyrinnön kansalliset hallikisat kilpailtiin sunnuntaina Pirkkahallissa. Kiikoislainen Veera Mattila paransi täpärästi halliennätystään.

Veera Mattila juoksi 400 metrillä Tampereen kansallisten kisojen voittoon.

15.2. 18:00

Vammalan seudun Voimaa edustava kiikoislainen Veera Mattila juoksi viikonloppuna Tampereen Pirkkahallissa uuden halliennätyksensä. Hän kellotti 400 metrillä ajan 56,39 ja voitti kilpailun.

Edellinen ennätys parani täpärästi kahdella sadasosalla.

Tulos lupasi hyvää tulevalle hallikaudelle, mutta takapakkia tuli heti alkuviikolla. Voimalainen sairastui koronavirukseen ja joutuu jättämään viikonlopun SM-hallikisat Kuopiossa väliin.

Hän arvelee, että olisi kyennyt siellä hätyyttelemään jälleen ennätystä ilman sairastumista.

”Mutta tilanne on nyt mikä on”, Mattila harmitteli.

Vielä sunnuntain kisassa hänellä ei ollut mitään viitteitä sairastelusta. Juoksu kulki hyvin siihen nähden, että kyseessä oli hallikauden ensimmäinen 400 metrin kisa.

”Viimeisellä 100 metrillä kangistuin aika pahasti ja se verotti ajasta. Tosin ensimmäisissä kisoissa keho ei yleensäkään ole vielä tottunut kestämään happoja, niin kokonaisuudessaan se oli ihan hyvä juoksu.”

Toiseksi Pirkkahallin 400 metrillä juoksi Helsingin Kisa-Veikkojen Kira Kruuti ajalla 57,72 ja kolmanneksi Vehmaisten Urheilijoiden Emmi Savenius 57,92.

Veera Mattila oli luonnollisesti pettynyt sairastumisestaan. Hallikauden harjoittelu on sujunut hyvin ja kehitystä on tullut.

”Siksi harmittaakin, ettei pääse kisoissa kellottamaan kehitystä.”

Nuorten SM-hallikisat olisivat Mattilan ohjelmassa vielä 26. helmikuuta, mutta hän arvelee, että joutuu jättämään nekin väliin.

Pituudesta ja korkeudesta kolmostilat

Yleisurheilun kansalliset hallikilpailut käytiin Pirkkahallissa sunnuntaina 13. helmikuuta. Mattilan lisäksi paikallisista nimistä kisaamassa oli muun muassa Tampereen Pyrintöä edustava mouhijärveläinen Santeri Haapamäki. Hän oli miesten korkeudessa kolmas. Hän ylitti toisellaan 190 senttimetriä, mutta seuraava korkeus 194 oli liikaa. Kisan voitti Joonatan Veijola tuloksella 194.

Vammalan seudun Voiman kolmiloikkaajana tunnettu Aapo Karvinen hyppäsi pituutta. Hän sijoittui tuloksella 6.83 miesten pituudessa kolmanneksi.

VsV:n Janita Kinnanen puolestaan juoksi N17-sarjan 300 metrillä neljänneksi ajalla 44,80.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos