VaLePa taipui viiden erän taistelussa: ”Bensa loppui”

Janne Kangaskokon valmentama VaLePa hävisi Tiikereille.

23.2. 7:30

VaLePa ehti ennen tiistain ottelua Kokkolassa voittaa kaikki viidenteen erään venyneet ottelut tämän kauden miesten lentopalloliigassa, mutta seitsemäs kerta mursi vihdoin taian.

”Neljään päivään 15 erää. Bensa loppui”, tiivisti VaLePan valmentaja Janne Kangaskokko.

Myös Tiikereillä on VaLePan tavoin nyt seitsemästä viisieräisestä ottelusta kuusi voittoa.

Toki VaLePalla oli itselläänkin yksi ottelupallo, mutta sitä ei hyödynnetty. Hetkeä myöhemmin ottelussa 30 pistettä koonnut Tiikereiden hakkuri Oskari Keskinen iski 16–14-pisteen ja näin kotijoukkue juhli.

Keskinen teki jo avauserässä 11 passista 10 pistettä. Tahti hiipui siitä, mutta viidennessä erässä hän oli jälleen tehokas.

Yleispelaajat olivat totutusti VaLePan tehokkaimmat. Jiri Hänninen teki 22 pistettä viime kauden seuraansa vastaan ja loukkaantumisesta toipunut Sakari Mäkinen 21.

Hakkureiden taistossa Tiikerit vei siis voiton. Matias Tihumäki teki 11 pistettä, mutta tappoprosentti oli vain 31. Alberto Cavasin tuli tilalle neljännessä erässä, mutta ei hänkään tehnyt kuin neljä pistettä.

Maanantaina Siilinjärvellä viisieräisen ottelun Savo Volleytä vastaan voittaneella VaLePalla oli enemmän torjuntapisteitä ja ässäsyöttöjä, mutta hyökkäystehoissa se jäi selvästi heikommaksi.

Kuopiossa yön viettänyt VaLePa jatkaa liigassa kolmantena ja Tiikerit neljäntenä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos