Lauri Joona ajoi voittoon Ruotsissa – Todellinen jättipotti jäi 2,7 sekunnin päähän

Lauri Joonan MM-kausi alkoi menestyksekkäästi Ruotsin MM-rallissa. Joona ajoi selkeään WRC3-luokan voittoon ja tiukan sekuntikamppailun jälkeen hän sijoittui toiseksi JWRC-luokassa.

Lauri Joona ja kartturi Mikael Korhonen ajoivat Ruotsin MM-rallissa WRC3-luokan voittoon. Tiukan sekuntikamppailun jälkeen kaksikko sijoittui toiseksi JWRC-luokassa.

28.2. 10:00

Ruotsin MM-rallin uusi kisapaikkakunta Uumaja tarjosi viikonloppuna kilpailijoille todellisen talviralliparatiisin. Uuden keskuspaikan lisäksi uutta oli myös JWRC-sarjassa käytettävät Rally 3-luokitellut Ford Fiestat.

Kotimaassa talvikisojen makuun päässyt Lauri Joona ei lumisia olosuhteita kavahtanut, ja ajoi lähes virheettömän kisan. Ja kun auto toimi kuin unelma, oli jälki sen mukaista.

Heti avauspäivästä lähtien Joonan nimi oli tuloslistojen kärkisijoilla. Viime kauden JWRC-kakkonen, britti Jon Armstrong antoi sastamalalaiselle tiukimman vastuksen.

Perjantaina yötauolle siirryttiin Joonan ja kartturi Mikael Korhosen johdossa, ja johtopaikka pitikin lauantain päätöserikoiskokeelle saakka.

Sunnuntaiaamuna Joona nousi taas kärkeen, ja seuraavan erikoiskokeen jälkeen ykkösenä oli vuorostaan Armstrong. Kaksikon paremmuus ratkesi vasta kisan viimeisellä erikoiskokeella.

Ruotsin MM-rallin korkein JWRC-pistepotti kirjattiin lopulta Armstrongille, jolle Joona hävisi vaivaiset 2,7 sekuntia. Armstrong ei ole ilmoittautunut WRC3-luokkaan, joten siinä voiton vei Joona.

Heti avauspäivästä lähtien Lauri Joonan nimi oli tuloslistojen kärkisijoilla.

Kisan jälkeen Joona oli syystäkin tyytyväinen, mutta hiuksenhienoa harmitusta oli havaittavissa. ”Yleisesti ottaen kisa meni hyvin. Viimeisenä päivänä alkoi oikea kilvanajo, kun käytiin Armstrongin kanssa todella tiukkaa sekuntikamppailua. Huomasi kyllä, että vauhti on kohdallansa. Pitäisi vaan jatkossa saada heti samanlainen tatsi päälle. Pari pätkäpohjaa ja toinen sija on ihan hyvä, mutta totta kai vähän harmittaa, kun jäi se ykkössija niin vähästä kiinni. Mutta tästä on vaan parannettava seuraavaan kisaan.”

Seuraavaa kisaa joudutaan odottamaan aina huhtikuuhun asti. Kauden kolmas MM-ralli ja toinen JWRC-osakilpailu ajetaan Kroatian asfaltilla 21.–24. huhtikuuta.

Lopputulokset: Ruotsin MM-ralli, WRC3

1. Lauri Joona - Mikael Korhonen (FIN) 2:24:33.8

2. W. Creighton - L. Regan (IRL) +2:19.8

3. M. Kimathi - M. Kioni (KEN) +47:21.5

4. S. Pajari - E. Mälkönen (FIN) +49:25.7

Lopputulokset: Ruotsin MM-ralli, JWRC

1. J. Armstrong (GBR) - B. Hoy (IRL) 2:24:31.1

2. Lauri Joona - Mikael Korhonen (FIN) +2,7

3. W. Creighton - L. Regan (IRL) +2:22.5

4. M. Kimathi - M. Kioni (KEN) +47:24.2

5. S. Pajari - E. Mälkönen (FIN) +49:28.4

6. R. Virves - A. Lesk (EST) +1:00:34.3

JWRC pistetilanne, 1/5 osakilpailua

1. Jon Armstrong (GBR) 30

2. Lauri Joona (FIN) 21

3. Sami Pajari (FIN) 17

4. William Creighton (IRL) 16

5. McRae Kimathi (KEN) 12

6. Robert Virves (EST) 9

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos