VaLePan puolivälierävastustajaksi varmistui Karelian Hurmos

VaLePa–Karelian Hurmos 3-2 (18-25, 25-22, 16-25, 25-16, 15-10).

Pelin jälkeen VaLePan pelaajat kuuntelivat toisiaan ja valmentaja Janne Kangaskokkoa. Seuraavan kerran joukkue taistelee Ettaa vastaan lauantaina.

11.3. 8:55

Korona on nyt reilut kaksi vuotta koetellut suomalaisia urheilujoukkueita: otteluja on peruttu ja siirretty tai jouduttu pelaamaan vajaalla kokoonpanolla.

VaLePa-Hurmos -pelikin oli kertaalleen siirretty. Torstai-iltana Hurmoksen kokoonpanosta puuttuivat ykköspassari Lasse Jylhä, Lauri Jylhä sekä Markuss Cielavs.

Aikaisemmat kohtaamiset ovat päättyneet pukkipaidoille niukasti 3–2. Illan ottelun lähtökohta oli sikäli erityinen, että ennakkolaskelmien mukaan joukkueet todennäköisesti ottelevat vastakkain puolivälierässä.

Hyökkäysvirheet olivat koitua kompastukseksi

Pelaajapuutokset eivät Hurmoksen peliä haitanneet, vaan joukkue lähti rennosti pelaamaan ja pisti VaLePan ahtaalle. Edellisessä pelissä VaLePan otteet paranivat, kun Jiri Hänninen tuli hakkuriksi, ja hän saikin aloittaa nyt hakkurina. Tällä kertaa tämä pelijärjestys ei tuonut haluttua tulosta.

Toiseen erään Matias Tihumäki tuli hakkuriksi ja Hänninen nosti tasoaan roimasti omalla pelipaikallaan.

Peli oli varsin aaltoilevaa, selviä erävoittoja vuorotellen. VaLePan suorat hyökkäysvirheet olivat koitua kotijoukkueen kompastukseksi. Yhteensä 19 hyökkäysvirhettä neljään ensimmäiseen erään on paljon. Kahteen viimeiseen erään VaLePa löysi oman tasonsa ja onnistui karsimaan suoria virheitä. Hurmoksella suoria hyökkäysvirheitä koko pelissä oli 5.

VaLePan Sakari Mäkinen näytti jälleen nopeutensa hakupalloissa ja taitonsa hyökkäyksissä. Hänniseltä hieno nousu loppupelissä vaikean alun jälkeen. Matias Tihumäki on erinomainen torjuja, tänään neljä, ja piti aloitussyötön hienosti ruudussa ratkaisevilla hetkillä.

Jere Heiskanen oli Hurmoksen tehokkain, mutta kuusi syöttövirhettä heikentää +/- tilastoa. Eetu Häyrisen hyökkäystehot eivät nousseet korkeiksi, mutta neljä ässää on hyvä saavutus. Libero Tatu Hakkarainen puolusti hienosti.

Voitolla VaLePa varmisti kakkostilansa ja samalla varmistui, että Karelian Hurmos tulee vastaan puolivälierissä.

Ensimmäinen ottelu pelataan keskiviikkona 16. maaliskuuta kello 18.30. Sitä ennen on kuitenkin lauantai-iltana 12. maaliskuuta runkosarjan päätöspeli VaLePa–Etta kello 20.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos