Lauri Joona junioreiden ykkönen Kroatian MM-rallissa – ”Haastavin ralli mitä olen ikinä ajanut”

Tätä voittoa on odotettu, sanoi Joona Kroatian kisan jälkeen. Seuraava koitos on toukokuussa Portugalissa.

Sastamalalainen Lauri Joona juhli ensimmäistä junioreiden MM-osakilpailuvoittoaan Kroatiassa.

25.4.2022 8:13

Sastamalalainen Lauri Joona saavutti sunnuntaina ralliuransa ensimmäisen junioreiden MM-osakilpailuvoiton kauden toisessa osakilpailussa Kroatiassa. Voitto nosti Joonan junioreiden MM-pistetaulukon kärkeen.

”Oli aikamoinen kilpailu, haastavin ralli mitä olen ikinä ajanut! Kun tänne lähdettiin, en olisi voinut kuvitella, että pystyttäisiin olemaan ykkösiä, mutta niin siinä vaan kävi”, iloitsi Joona kisan jälkeen.

Viikonlopun kisan käsikirjoitukseen vaikuttivat suuresti haastavat tieolosuhteet, rankkasateet, sumu, liukas asvaltti ja rengasstrategiat. Joutuipa järjestäjä jopa perumaan kaksi erikoiskoetta, toinen ulosajon ja toinen huonon näkyvyyden vuoksi.

”Kolmen nippuun oli tavoite, ja siinä pitkän aikaa kiikuttiin. Kaikki muuttui vielä viimeisenä päivänä, kun tuli vähän tekniikkaprobleemia ja ulosajoja muille. Niinpä noustiin sijoituksissa ihan ylös saakka. Se oli meidän kannalta totta kai hyvä, mutta harmittavaa kanssakilpailijoiden puolesta ja hyvä muistutus siitä, että ralli on muutakin kuin vauhtia”, analysoi Joona.

Voitollaan Lauri Joona nousi junioreiden MM-pistetaulukon kärkeen.

Kroatian MM-ralli oli kauden ensimmäinen asvalttiralli, ja Joonalle uran ensimmäinen kestopäällystekisa nelivetokilpurilla. Kun tähän lisää vielä lähes olemattomat Ford Fiesta Rally 3 -testikilometrit märällä, olisi varmaan heikompaa hirvittänyt. Mutta Sastamalan kovahermoisena viilipyttynä tunnettu Joona otti haasteen vastaan, ja tulokset puhuvat puolestaan.

”Pystyttiin ajamaan tasaista vauhtia koko viikonloppu ja saavutettiin yksi pohja-aika. Pysyttiin koko kisan ajan kärjen tuntumassa niin sanotusti kärkkymässä ja tällä kertaa se kannatti. Mitään turhia riskejä ei kannattanut ottaa, ja se toi hyvän lopputuloksen.”

”Tätä voittoa on odotettu. Iso kiitos kuuluu kartturi Mikael Korhoselle, tiimille ja kaikille yhteistyökumppaneille.”

Lauri Joona ajaa toista kauttaan rallin junioreiden MM-sarjassa. Kausi on alkanut erinomaisesti: avauksessa Ruotsissa hän sijoittui toiseksi ja Kroatiassa sijoitus nousi vielä yhdellä. Näiden sijoitusten myötä Joona on MM-pistekärjessä yhdessä britti Jon Armstrongin kanssa.

Seuraavan kerran JWRC-pisteistä kilpaillaan toukokuussa Portugalissa.

Lopputulokset: Kroatian MM-ralli, JWRC

1. Lauri Joona - Mikael Korhonen (FIN) 3:07:24.9

2. R. Virves - A. Lesk (EST) +4:07.7

3. J. Franceschi - A. Gorguilo (FRA) +5:28.6

4. J-B. Armstrong (GBR) - B. Hoy (IRL) +1:10:30.1

5. W. Creighton - L. Regan (IRL) +1:12:55.6

JWRC pistetilanne, 2/5 osakilpailua

1. Lauri Joona (FIN) 47

2. Jon Armstrong (GBR) 47

3. Robert Virves (EST) 29

4. William Creighton (IRL) 27

5. Sami Pajari (FIN) 25

6. J-B. Franceschi (FRA) 15

6. McRae Kimathi (KEN) 12

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos