Sastamalalainen shakkikerho lähellä historiallista Suomen mestaruutta – ratkaisupelit viikonloppuna Sastamalassa

Vammalan Shakkikerho pelaa viikonloppuna Suomen mestaruudesta ja paikasta Euroopan Cupiin. Myös tulevaisuus näyttää hyvältä, sillä Äetsän koulu otti jo SM-pronssia koululaisshakissa.

Shakkilaudalla tehdään Suomen mestaruuden kannalta ratkaisevia siirtoja tulevana viikonloppuna Sastamalassa.

16.5. 12:57

Vammalan Shakkikerho tavoittelee historiansa parasta liigamenestystä ensi viikonloppuna Sastamalassa, kun joukkueshakin SM-liiga huipentuu kolmeen Kauppalantalolla pelattavaan liigaotteluun.

Isäntäseuraa vastassa ovat helsinkiläinen Gambiitti, Turun työväen Shakkikerho ja Salon Shakkikerho. Jos Vammalan Shakkikerho voittaa viikonloppuna kaikki ottelunsa, joukkueella on mahdollisuus jopa historialliseen mestaruuteen.

”Mitali on joka tapauksessa lähes varma”, shakkikerho toteaa tiedotteessaan.

Vammalan Shakkikerho on ennen viikonlopun pelejä liigassa kolmantena. Edellä ovat Matinkylän Shakkikerho ja Jyväskylän Shakki, jotka ovat pelanneet enemmän otteluita.

Vammalan Shakkikerhon paras sijoitus SM-liigassa on toistaiseksi 4. sija, johon nyt on tulossa parannusta.

Suomen mestaruuden lisäksi viikonlopun peleissä on panoksena paikka Itävallassa lokakuussa pelattavaan Euroopan Cupiin. Paikka avautuu liigan mestarijoukkueelle.

Koululaisille SM-pronssia

Myös sastamalalaisten nuorten shakkiosaaminen on valtakunnallista kärkeä. Tästä kertoo se, että Äetsän yläkoulun joukkue menestyi SM-pronssin arvoisesti koulujoukkueiden SM-kilpailuissa Valkeakoskella.

Kilpailu oli huipputasainen, ja jopa mestaruus oli lähellä. Voiton vei kuitenkin Juhannuskylän koulu Tampereelta ja hopeaa sai Tapanlinnan koulu Hyvinkäältä.

Äetsän yläkoulun joukkueessa pelasivat ja mitalin saivat Antti Isonokari (3/4), Wilfred Piirainen (1,5/4) ja Aku Halonen (3/4).

Valmennuksesta ovat koulun iltapäiväkerhossa ja Vammalan Shakkikerhon nuorten kerhoilloissa vastanneet Martti Mäensivu ja Johanna Tanni.

Johanna Tanni on valmentanut Äetsän koulun joukkuetta koululaisshakin SM-pelejä varten.

Joukkueshakin SM-liigaottelut Sastamalan Kauppalantalolla Puistokatu 10:ssä perjantaista sunnuntaihin 20.-22. toukokuuta. Perjantaina pelit alkavat klo 18, lauantaina klo 12 ja sunnuntaina klo 12. Niihin on vapaa pääsy.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos