Makea voitto Lauri Joonalle kauden avauskilpailussa – Tästä syystä riehakkaat voitonjuhlat jäivät kuitenkin juhlimatta

Lauri Joonan luokkavoiton sinetöi peräti seitsemän erikoiskokeen pohja-aikaa sekä lähes virheetön ajo.

Luokkavoitollaan Lauri Joona ja kartturi Tuukka Shemeikka vahvistivat asemiaan SM-taistelussa.

17.5. 8:00

Ralli SM -sarjan uudistuneessa SM3-luokassa Ford Fiesta Rally3- autolla kilpaileva Lauri Joona lähti kesäkauteen SM-pisteissä toisena. Kauden neljännen ja samalla kesän kisakauden käynnistävän Länsirannikon Rallin avauspäivänä ohjelmassa oli kaksi erikoiskoetta, jotka ajettiin sorarenkailla asvaltilla.

Lauri Joona ja kartturi Tuukka Shemeikka kellottivat luokan nopeimmat ajat kaikille lauantaina ajetuille erikoiskokeille.

Aivan nappiin perjantain asvalttipätkät eivät hallitsevan Suomen mestarin mielestä menneet, ja yötauolle siirryttiin 1,6 sekuntia kärjessä ajavaa Roope Korhosta perässä. Lauantaina ajettiin sitten perinteisemmin soralla, jonne Joona suuntasi kartturinsa Tuukka Shemeikan kanssa päättäväisenä.

”Aamulla päätettiin, että pakko lähteä vähän kokeilemaan ja pistetään atakki päälle. Jos se ei siinä vaiheessa lähde kulkemaan, niin sitten ei lähde koko päivänä”, kertoi Joona kisataktiikastaan.

Ja kyllähän se sitten lähti kulkemaan. Kaksikko kellotti luokan nopeimmat ajat kaikille lauantaina ajetuille erikoiskokeille ja kasvatti johtoaan lopulta yli puoleen minuuttiin. Maalissa nähtiinkin varsin tyytyväinen voittaja.

”Totta kai hyvältä tuntuu! Saatiin hyvä rytmi päälle, ja päivä meni ihan mukavasti ja ajo maittoi. Keli oli kyllä vaihteleva, välillä paistoi aurinko ja välillä taas satoi vettä, mutta se kuuluu lajin luonteeseen. Kaikin puolin tosi hyvä päivä.”

Luokkavoitollaan Lauri Joona vahvisti asemiaan SM-taistelussa, eikä Korhosen pitämä kärkipaikka ole enää kuin seitsemän pisteen päässä. Joona ja Korhonen keräävät myös tiimipisteitä Printsport Junior Teamille, ja kaksikko vankisti myös tiimin johtoasemaa SM-sarjan kärjessä.

Kovin riehakkaita voitonjuhlia Joona ei voinut pitää, koska seuraavaan junioreiden MM-osakilpailun Portugaliin mies suuntasi jo ani varhain sunnuntaiaamuna.

SM-sarjassa kilpaillaan seuraavan kerran kesäkuussa Seinäjoella.

Tulokset / SM3-luokka, SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli

1. Lauri Joona - Tuukka Shemeikka 52:42,4

2. Roope Korhonen - Anssi Viinikka +32,7

Pisteet / SM3-luokka, 4/7 osakilpailua:

1. Roope Korhonen 95

2. Lauri Joona 88

3. Jussi Lindberg 46

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos