Lauri Joona ennakoi hikistä ja haastavaa kisaa Portugalissa – ”Auton sisälämpötila tulee olemaan lähempänä 60 astetta”

Sastamalalainen pitää hallussaan junioreiden MM-sarjan piikkipaikkaa tasapistein brittikuljettajan kanssa.

Lauri Joona on ollut viime aikoina kiireinen mies. Tulevana viikonloppuna hän ajaa rallia Portugalissa.

20.5. 6:00

Sastamalalaisella Lauri Joonalla riittää rallikiireitä. Viime lauantaina hän ajoi luokkavoittoon Turun SM-rallissa ja jo sunnuntaiaamuna hän lensi jo kohti Portugalia ja kauden kolmatta junioreiden MM-osakilpailua.

Portugalin MM-rallin ohjelmassa on 21 erikoiskoetta, yhteispituudeltaan hieman alle 340 kilometriä.

”Odotan haastavaa kilpailua niin autolle kuin miehistöllekin. Kun on luvattu 30 astetta lämmintä ja täyttä auringonpaistetta, niin auton sisälämpötila tulee olemaan varmaan lähempänä kuuttakymmentä”, ennakoi Joona tulevaa viikonloppua.

Portugalin MM-ralli on Lauri Joonalle uran toinen.

Tarkkana saa olla ja tuuriakin tarvitaan

Nyt alkava Portugalin MM-ralli on Lauri Joonalle uran toinen. Viime vuonna tapahtumia riitti kerrakseen, kun kisa sisälsi sekä neljä pohja-aikaa että kaksi tekniikkamurheiden aiheuttamaa keskeytystä. Vaikka kyseessä on soraralli, eroavat sen haastavat tiet kotimaisista vastaavista suuresti.

”Portugalissa on hienot tiet ja ne ovat mukavan luonnikkaita, mutta pätkät ovat aika rajussa kunnossa. Siellä oli aika paljon kivenmurikkaa ja kallionreunamaa, mikä tulee yhtäkkiä vastaan ja kaikkea ei millään voi laittaa nuottiin. Siinä voi äkkiä rikkoa auton tai renkaan, joten tarkkana saa olla. Tuuriakin tarvitaan, että pystyy ajamaan kilpailun ilman yhtään rengasrikkoa”, Joona sanoo.

Helpolla MM-pisteitä ei heru, siitä pitävät huolen vaativa reitti ja kovat kilpakumppanit. ”Maaliin pääsy ja nimi mahdollisimman korkealla tuloslistalla on realistinen tavoite. Ja pohja-aikapisteitä pitäisi saada jonkun verran, ne ovat tärkeitä mestaruustaistossa. Pitää sitten katsoa, miten kilpailu lähtee etenemään. Niin kuin viime vuonna huomattiin, tilanteet voivat muuttua äkkiä.”

Portugalin MM-ralli on junioreiden MM-sarjan kolmas osakilpailu. Sarjassa on kaikkiaan viisi osakilpailua.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos