Sastamalalainen Katri Lylynperä nimettiin maastohiihdon maajoukkueeseen

Maajoukkueen leireillä harjoitusohjelmaa on tarkoitus eriyttää entistä enemmän sprintterien ja normaalimatkan hiihtäjien välillä.

Katri Lylynperä on yksi maastohiihdon maajoukkueeseen nimetyistä.

21.5. 9:30

Sastamalalainen Katri Lylynperä on valittu maastohiihdon maajoukkueeseen. Hiihtoliitto julkaisi nimilistan torstaina.

Lue lisää: Katri Lylynperä inhosi pikkutyttönä hiihtämistä ja hänet piti houkutella mäet ylös suklaalla – Nyt hän hätyyttelee sprinttihiihtäjien maailman kärkeä

Maastohiihdon maajoukkue on ensi kaudella selvästi aikaisempaa suurempi, kun siihen kuuluu seitsemän naista ja peräti 13 miestä. Naisista valittiin odotetut nimet. Sen sijaan miehissä voi pitää yllätyksenä sprintterien Juuso Haaralan ja Lauri Mannilan nimeämistä.

”Miesten puolella meillä nousi viime talvena uusia nuoria urheilijoita useammankin kerran maailmancupin pistesijoille, ja tämän vuoksi miesten ryhmä on nyt hieman aiempaa isompi”, päävalmentaja Teemu Pasanen perusteli Hiihtoliiton tiedotteessa.

Pasasen mukaan maajoukkue jatkaa pitkälti samansuuntaisella leirityksellä kuin viime kaudella.

”Lisäksi toimintaa on tarkoitus eriyttää leireillä entistä selkeämmin, eli sprintterit ja normaalimatkan hiihtäjät harjoittelevat aiempaa enemmän oman ohjelman mukaan.”

Miehissä uusia urheilijoita A-maajoukkueryhmässä ovat myös nuorten maailmanmestarit Niilo Moilanen ja Arsi Ruuskanen sekä olympiajoukkueeseen yltänyt Remi Lindholm ja maailmancupissa kilpaillut Ville Ahonen.

Ensi kauden päätavoitteena ovat MM-kisat Slovenian Planicassa.

Valinnat

Maastohiihdon A-maajoukkue

Naiset:

Jasmi Joensuu, Anne Kyllönen, Jasmin Kähärä, Katri Lylynperä, Johanna Matintalo, Kerttu Niskanen, Krista Pärmäkoski.

Miehet:

Ville Ahonen, Juuso Haarala, Ristomatti Hakola, Perttu Hyvärinen, Remi Lindholm, Lauri Mannila, Niilo Moilanen, Joni Mäki, Iivo Niskanen, Arsi Ruuskanen, Verneri Suhonen, Markus Vuorela, Lauri Vuorinen.

Lue lisää: Katri Lylynperä inhosi pikkutyttönä hiihtämistä ja hänet piti houkutella mäet ylös suklaalla – Nyt hän hätyyttelee sprinttihiihtäjien maailman kärkeä

Lue lisää: Katri Lylynperä jättää Venäjällä järjestettävän maailmancupin päätöskilpailun väliin, vaikka pääsisi joukkueeseen

Lue lisää: Katri Lylynperä hiihtää Pekingissä – olympiakomitea vahvisti tuoreen kultamitalistin kisapaikan

Lue lisää: SM-kultaa hiihtänyt Katri Lylynperä odottaa tietoa olympiavalinnoista – Voittokisassa olisi ollut varaa enempäänkin: ”Nyt ei tullut tarvetta”

Lue lisää: Olympialaiset: Katri Lylynperä ei päässyt jatkoon sprintin puolivälierästä Pekingissä

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos