Tyrvisrasteja haettiin Torisevalla Stormin suunnalla – ”Sateen sattuessa suunnistetaan sateessa”

30.5. 10:39

Helatorstain Tyrvisrastit suunnistettiin Stormin suunnalla Torisevalla.

Runsaan sateen ja muiden yhteensattumien vuoksi rastien hakuun uskaltautui vain parikymmentä suunnistajaa.

Aktiivisilla suunnistajilla on kirjoittamaton kultainen sääntö: sateen sattuessa suunnistetaan sateessa. Tämä sääntö on ilmeisesti joiltakin unohtunut. Tyrvisrastiviikko jatkuu omatoimisesti sunnuntai-iltaan saakka.

Torisevan parista kymmenestä suunnistajasta vain muutama suostui ajanottoon ja vain kaksi sai virallisen loppuajan. Nämä urhoolliset olivat pidemmällä 5,3 kilometrin radalla Markus Hannula ajalla 1.34.50 ja hiukan lyhyemmällä 3,2 kilometrin radalla Mauno Mikkola ajalla 1.31.55.

Omatoimiset suunnistajat mukaan lukien oli Tyrvisrasteilla käynyt sunnuntai-iltaan mennessä kaikkiaan 122 henkilöä. Lukumäärä perustuu suunnistuskarttojen menekkiin.

Omaa suunnistusta voi seurata jälkikäteen

Jälkisuunnistusta ja oman suunnistuksen analysointia ja vauhdin vertailua varten on olemassa nettisovellus nimeltään Livelox. Palvelu vaatii älykellon, jossa on gps-tallennus tai älypuhelimen, johon kyseisen sovelluksen voi asentaa.

Tyrvisrastien kartat ladataan Liveloxiin viikoittain. Suunta-Seppojen nettisivuilla on linkki suoraan kulloiseenkin tapahtumaan Liveloxissa. Metsään lähtiessään suunnistaja käynnistää ja maaliin saapuessaan pysäyttää tallennuksen. Tuloksena saadun gps-käyrän (gpx-tiedosto) voi ladata Liveloxiin ja seurata sieltä omaa matkan tekoaan.

Omaa suoritustaan voi myös vertailla muiden samalla radalla juosseiden kanssa.

Tyrvisrastit jatkuvat torstaista sunnuntaihin. Tällä viikolla vuorossa ovat Pahasuo Tyrväänkylässä, opastus on tieltä 252 Vammala-Punkalaidun. Ensi viikolla rasteja haetaan Hurttion alueella Karkussa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos