Lauri Joona ajoi toiseksi SM-rallissa Pohjanmaalla – ”Mutainen osuus koitui kohtaloksi”

Lauri Joona on SM-pisteissä toisena.

20.6. 15:57

Kauden viides SM-ralli ajettiin viikonloppuna Pohjanmaalla varsin vaihtelevissa ja haastavissa olosuhteissa. Perjantaina aurinko helli ja tiestä nouseva pöly häiritsi näkyvyyttä, lauantaina rankkasade teki tiet liukkaiksi.

Sastamalalainen Lauri Joona on koko kauden käynyt SM3-luokan herruudesta tiukkaa kisaa Roope Korhosen kanssa. Kaksikko on napsinut luokkavoittoja vuoron perään ja pisteissä Korhonen on ykkösenä kauden avauksesta tulleiden puolitoistakertaisten pisteiden turvin.

Pohjanmaalla jatkettiin aivan saman käsikirjoituksen mukaan. Perjantai-iltana ajettiin kaksi erikoiskoetta, ja molemmille kirjattiin yksi pohja-aika mieheen. Yötauolle mentiin Joonan ja kartturi Tuukka Shemeikan johdossa.

”Kaikin puolin perussuorittamista tämä perjantai. Ei mitään riskejä ja aika varovaista ajoa, mutta ihan ok. Aika paljon oli pölyä. Auto ei ollut tänään ihan sellainen mitä haluttiin, tehtiin muutoksia huollossa ja nyt pitäisi olla hyvä huomiselle”, kertoi Joona perjantai-iltana.

Lauantaina taivaat aukesivat ja vettä satoi aivan koko kisapäivän. Korhonen siirtyi hetkellisesti piikkipaikalle päivän ensimmäisen rykäisyn jälkeen. Sen jälkeen Joona otti paikkansa kärjestä ja siellä hän pysyikin lähes kisan loppuun saakka.

”Aika haastava keli, välillä on mutaa, välillä soraa ja pidot vaihtelee tosi paljon. Tarkkana saa olla. Päivän ensimmäisellä pätkällä oli aikamoista totuttelemista, tuli otettua sen takia vähän varovaisesti. Pari seuraavaa mentiin vähän reippaammin”, Joona kertasi päivän kulkua kokoomatauolla Power Parkissa.

Kokoomatauon jälkeen ohjelmassa oli vielä kaksi erikoiskoetta. Joona vei nimiinsä näistä ensimmäisen ja johti kisaa viidellä sekunnilla ennen viimeistä erikoiskoetta. Korhonen ajoi viimeisen erikoiskokeen peräti 14 sekuntia Joonaa nopeammin, ja Joona putosi kakkoseksi juuri ennen ruutulippua.

”Eihän sitä koskaan tyytyväinen voi olla kun on toinen, ykköstä aina lähdetään hakemaan. Nyt kävi näin, loppuun saakka oli tiukka kilpailu. Nyt koitui kohtaloksi tuo mutainen osuus viimeisellä pätkällä. Ei vaan löydetty tatsia, kun luotto lähti pitoon ja tuli otettua liian varovaisesti. Ja sehän näkyi heti kellossa. Nyt tiedetään kehityskohteet ja seuraavassa ollaan vahvempia.”

Viiden ajetun SM-osakilpailun jälkeen Lauri Joona on SM-pisteissä toisena. Seuraava mahdollisuus pistetilin kasvattamiseen on elokuun lopulla Mikkelissä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos