Kiikkalaislähtöinen Vilhelmiina Prihti edustaa Suomea beach volleyn arvokisoissa – Kolme suomalaisparia pelaa elokuussa EM-hiekalla

Vilhelmiina Prihti pelaa ensimmäisissä yleisen sarjan EM-kisoissaan Saksassa elokuussa.

Vilhelmiina Prihti (vasemmalla) ja Aliisa Vuorinen voittivat viime viikonloppuna beach volleyn SM-kiertueen osakilpailun Sastamalassa. Prihti suuntaa elokuussa lajin EM-kisoihin.

Tamperelaislähtöinen beach volleyn pelaaja Santer Sirén ja sastamalalaislähtöinen Vilhelmiina Prihti edustavat Suomea lajin EM-kisoissa Saksan Münchenissä 11.–21. elokuuta.

Suomi sai kolme paria mukaan beach volleyn EM-kisoihin. Naisten sarjassa edustavat parit Taru Lahti-Liukkonen/Anniina Parkkinen ja Niina Ahtiainen/Vilhelmiina Prihti sekä miehissä Jyrki Nurminen/Santeri Sirén.

Suomalaispari Taru Lahti-Liukkonen/Niina Ahtiainen pelasivat juuri Rooman MM-kisoissa ja olivat sijalla 17. EM-kisoissa he pelaavat eri parien kanssa. Jos he olisivat pelanneet yhdessä, Suomi olisi saanut rankingin kautta naisiin mukaan vain yhden parin.

Sastamalan Kiikasta lähtöisin oleva Prihti voitti viime viikonloppuna Nurmisen ja Sirénin tavoin SM-kiertueen avausturnauksen Sastamalassa. Silloin hänen parinsa oli Aliisa Vuorinen. Nyt pariksi vaihtuu MM-kisakävijä Ahtiainen.

Prihtille naisten EM-kilpailut ovat uran ensimmäiset, Ahtiaiselle kuudennet, Parkkiselle kahdeksannet ja Lahti-Liukkoselle peräti yhdeksännet.

Lue lisää: Sastamalalaispari juhli kotihiekallaan jo toistamiseen – Näin harjoittelu- ja opiskeluvuosi Yhdysvalloissa kasvatti

Miesten edustus beach volleyn EM-tasolla ei ole jokavuotista suomalaisille. Viimeksi Nurminen pelasi silloisen parinsa Pekka Piipon kanssa vuosina 2017 ja 2015. Sitä ennen suomalaispari oli mukana vuonna 1993.

Prihtin tavoin Sirén pääsee nyt ensimmäisiin aikuisten arvokisoihinsa. Nurmiselle EM-kisat ovat kolmannet. Pari on pelannut Suomen kenttiä jo vuosikausia ilman tappioita. Mukaan mahtui rankingin kautta 30 joukkuetta ja suomalaiset olivat rankingissa sijalla 28.

Jyrki Nurminen (edessä) ja Santeri Sirén suuntaavat beach volleyn EM-kisoihin.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos