VaLePan uusi toimitusjohtaja omaa urheilu- sekä yrittäjätaustan ja innostuu Sylvään pronssitunnelmasta: ”olisi huimaa”

Lauri Vettenranta aloittaa VaLePan organisaatiossa elokuussa. Seuran yhtiöittäminen on edelleen mukana strategiassa.

Lauri Vettenranta on syntyperäinen vammalalainen.

28.6.2022 18:00

Sastamalan lentopalloylpeys VaLePa saa uuden toimitusjohtajan elokuussa. Tehtävään on valittu sastamalalaistaustainen kauppatieteiden maisteri Lauri Vettenranta, 29. Hän aloittaa tehtävässä edeltäjänsä Elina Tiaisen siirryttyä tammikuussa uusiin työtehtäviin.

VaLePan puheenjohtaja Kimmo Karppanen kertoo, että seura on pitänyt uuden toimitusjohtajan valinnassa kevään ajan aikalisää.

”Päätimme pelata kauden loppuun ennen uuden toimitusjohtajan hakemista. Keväällä pyöräytimme hakuprosessin, kun olimme samalla tarkentaneet strategiaamme tulevaisuuteen”, Karppanen kertoo VaLePan tiedotteessa.

Lue lisää: VaLePan toimitusjohtaja jättää tehtävänsä – ”Tarvitsemme lisävahvistusta”

Kuka?

Lauri Vettenranta

Syntyperäinen Sastamalan vammalalainen.

29-vuotias

Koulutukseltaan kauppatieteiden maisteri, pääaine yliopistossa oli laskentatoimi ja sivuaine yritysjuridiikka.

Työskennellyt aikaisemmin muun muassa lastentarvikealalla sekä ajoneuvojen varaosa-alalla yrittäjänä.

Omaa kokemusta myös tilitoimiston johtamisesta sekä henkilöstöpalvelualan yrityksen talousjohtamisesta.

Harrastaa kesäisin moottoripyöräilyä ja käy ympärivuotisesti kuntosalilla. Intohimona ovat autot.

Karppasen mukaan uuden toimitusjohtajan tehtävä on vahvistaa VaLePan taloudellista perustaa, laajentaa kumppaniverkostoa ja löytää uusia malleja yhteistyön kehittämiseksi. Myöskään ajatusta seuran yhtiöittämisestä ei ole unohdettu.

”Se on edelleen strategiassa mukana.”

Urheilutaustaa

VaLePan uudella toimitusjohtajalla Lauri Vettenrannalla on vahva urheilutausta, joskaan ei lentopallon parista. Hän kertoo seuran tiedotteessa, että VaLePa merkitsee hänelle ennen kaikkea yhteisöllisyyttä.

”Sitä, että yhdessä tekemällä on mahdollista saavuttaa menestystä. Ei ole sattumaa, että VaLePa on saavuttanut viisi peräkkäistä mestaruutta”, Vettenranta toteaa.

Hän kokee, että yhteisöllisyys on myös osa VaLePan vahvuutta, joka koostuu useista osatekijöistä; talkoolaisista, yhteistyökumppaneista, katsojista sekä junioripelaajista ja näiden vanhemmista.

JunnuValepan laajan juniorityön ja vanhempien tuen Vettenranta näkee tärkeänä niin VaLePan kuin koko suomalaisen lentopallon kehittämisen kannalta. Hän pitää tärkeänä myös toisen asteen lentopallolinjan kehittämistä.

”On hienoa, että vuosien saatossa seuraa on kehitetty niin, että pelaajat haluavat pelata VaLePan pelipaidassa.”

Sylvään tunnelma tavoitteena

Vettenranta lähtee viemään sastamalalaisseuraa kohti tulevia vuosia kovin tavoittein.

”Pyrin tuomaan VaLePaan liiketoiminnan osaamista sekä uutta visiota siihen, miten saamme luotua sidosryhmillemme lisäarvon tunteen siitä, että nämä saavat olla osana johtavaa suomalaista lentopalloseuraa.”

”Olisi myös huimaa saada Vexve Areenalle sellainen tunnelma, joka oli vuonna 2008 Sylväällä, kun Teemu Ryypän valmentama VaLePa taisteli pronssimitaleista”, Vettenranta jatkaa.

Viiden vuoden kuluttua hän haluaa nähdä VaLePan taistelevan Euroopan parhaiden kanssa.

”Olemme edelleen Suomen menestynein lentopalloseura, joka tuottaa huippupelaajia Suomen rajojen ulkopuolelle. VaLePasta on myös tehty osakeyhtiö, jonka talous on vankalla pohjalla”, visioi Vettenranta vuoteen 2027.

Arve-Talvitie keskittyy tapahtumiin

VaLePan organisaatiossa jo useita vuosia työskennellyt Hanna Arve-Talvitie jatkaa työtään seuran urheilu- ja tapahtumatoiminnan johtajana. Hän toteaa, että seuraorganisaation vahvistaminen luo entistä paremmat edellytykset seuran tapahtumaliiketoiminnan kehittämiselle.

Arve-Talvitien ja Vettenrannan työnjaosta sovitaan tarkemmin elokuussa, kun uusi toimitusjohtaja aloittaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos