Sastamalalaistaustainen suunnistaja Elli Punto lähellä henkilökohtaista mitalia nuorten EM-kisoissa

Sastamalalaistaustainen Elli Punto suunnistaa nyt 18-vuotiaiden sarjassa. Kuva on viime kesältä, jolloin Elli Punto otti pronssia nuorten EM-kisoissa 16-vuotiaiden sarjassa.

4.7. 8:26

Sastamalalaistaustainen suunnistaja Elli Punto avasi kisaurakkansa nuorten EM-kilpailuissa lauantaina lähes mitalivauhdilla. Hän sijoittui 18-vuotiaiden naisten pitkällä matkalla rankoissa ja kuumissa oloissa neljänneksi.

Suomeen tuli kilpailusta myös mitali, kun Eeva-Liina Ojanaho otti sarjassa hopeaa. Kisan voitti ruotsalainen Alma Svennerud, joka oli vajaat pari minuuttia Ojanahoa nopeampi.

Elli Punto jäi voittajasta vajaat 6 minuuttia. EM-pronssin hän hävisi norjalaiselle Ingeborg Roll Moslandille 50 sekunnilla.

Kilpailut käydään Unkarin Salgótarjánissa, jossa maastot poikkeavat huomattavasti suomalaisista maastoista. Suunnistusliitto kertoo tiedotteessaan, että muun muassa korkeuserot ovat suuremmat ja maasto on usein myös erittäin tiheää.

Elli Punto olikin tyytyväinen lauantain nelostilaansa.

”Täytyy olla erittäin tyytyväinen. Kisa oli rankka, enkä ollut tottunut tällaisiin korkeuseroihin. Pari huonoa reitinvalintaa tuli, mutta en tiedä, olisiko tänään ollut mahdollisuuksia norjalaisen aikaan”, tyytyväinen Punto kertoi tiedotteessa.

Kilpailupäivänä lämpömittari näytti 32 astetta. Lisäksi ratamestari oli arvioinut voittajien käyttämät ajat pahasti alakanttiin, joten lauantaipäivä oli nuorille suunnistajille erittäin raskas.

Sunnuntaina Punto suunnisti sprintissä 14:nneksi. Kisan paras suomalainen oli Silva Kemppi, 3:s.

Maanantaina vuorossa on vielä viestit.

Punto edustaa Espoon Suuntaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos