Lauri Joonan tavoitteena voitto Viron MM-rallissa – ”Enää ei riitä toinen sija”

Kolme MM-rallia, kolme palkintokorokesijoitusta. Jatkuuko Lauri Joonan hieno MM-pisteputki viikonloppuna Viron nopeilla ralliteillä?

Lauri Joona ja kartturi Mikael Korhonen tavoittelevat voittoa Viron MM-rallista viikonloppuna.

15.7. 11:15

Rallin junioreiden MM-sarja (JWRC) jatkuu tulevana viikonloppuna Virossa ajettavassa Rally Estoniassa.

Kisan reitti ja tiestö ovat lähempänä kotoista MM-ralliamme kuin kauden edellinen soraralli Portugalissa. Tiedossa on nopeaa tietä ja näyttäviä hyppyjä.

”Kyllä Viron ralli on yksi hienoimmista kisoista MM-kalenterissa. Se on ajettava kilpailu, ei tarvitse niin paljoa miettiä autoa kuin jossain raffimmassa sorakisassa. Hyppyjä on paljon, hienoa, että pääsee ilmaan. Rally3 Fiestan pitäisi aika hyvin toimia hypyissä”, sanoo sastamalalainen Lauri Joona.

Kilpailun ohjelmassa on 24 erikoiskoetta, yhteispituudeltaan hiukan alle 314 kilometriä.

Sastamalalainen Lauri Joona on tällä hetkellä sarjassa toisena.

Ralli käynnistyi torstai-iltana Tartossa ajetulla yleisöerikoiskokeella, perjantaina ohjelmassa on kahdeksan ja lauantaina yhdeksän erikoiskoetta. Kisan päätöspäivänä sunnuntaina ajetaan vielä kuusi erikoiskoetta.

”Virosta tavoitteena on vain ja ainoastaan voitto sekä mahdollisimman iso pistepotti erikoiskokeiden pohja-ajoista”, toteaa Joona päättäväisesti.

Joona sarjassa toisena

Rallin junioreiden MM-sarja käynnistyi helmikuussa Ruotsin lumilta, missä Joona ajoi kartturinsa Mikael Korhosen kanssa toiseksi. Kroatian asvalttikisasta tulikin sitten uran ensimmäinen MM-osakilpailuvoitto ja Portugalin soralta Joona saavutti toiseksi suurimman pistepotin.

Kolmen palkintokorokesijoituksen jälkeen Joona on sarjassa toisena vain pisteen perässä brittikuljettaja Jon Armstrongia.

”Kun sarjatilannetta katsoo, meille ei riitä enää toinen sija. Tai ei siis saada siitä mitään hyötyä pistetilanteessa, kun yksi kilpailu pudotetaan loppupisteissä pois. Voittoa lähdetään metsästämään ja mahdollisimman paljon pohja-aikapisteitä. Kaikki laitetaan peliin ja kovaa koitetaan lähteä syöttämään. Se on tulos tai ulos.”

Rallin junioreiden MM-sarjan (JWRC) kalenterissa on kaudella 2022 viisi osakilpailua. Kausi päättyy syyskuussa Kreikkaan. Viron MM-ralli on junioreiden MM-sarjan neljäs osakilpailu.

Kilpailun aikataulu ja tulosseuranta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos