Rengasrikko vesitti voiton, mutta mestaruuteen on yhä mahdollisuus

Sastamalalainen Lauri Joona sijoittui neljänneksi rallin junioreiden MM-sarjan osakilpailussa Virossa.

Rengasrikko vei Lauri Joonan voittomahdollisuudet heti kisan alussa.

18.7. 13:19

Kauden 2022 neljäs junioreiden MM-sarjan (JWRC) osakilpailu ajettiin viikonloppuna Virossa. Voitto tähtäimessä kisaan startannut sastamalalainen Lauri Joona aloitti torstaina hienosti ajamalla yleisöerikoiskokeelle junioreiden pohja-ajan. Kisa jatkui perjantaina, ja heti ensimmäisellä erikoiskokeella ralli näytti nurjan puolensa.

”Harmittavasti tuli rengasrikko heti aamun ensimmäisellä pätkällä noin viisi kilometriä ennen maalia. Meillä oli vain yksi varapyörä kyydissä, joten loppulenkki piti ajaa tavallista varovaisemmin, ettei vaan riko toista rengasta”, kertoi Joona.

Varovasti ajaminen näkyi ajassa eikä hyvää rytmiä ajamiseen tuntunut löytyvän koko viikonlopun aikana. Joona ja kartturi Mikael Korhonen olivat parhaimmillaan junioreiden toisena, mutta kun kilpakumppaneilla vauhti ja ajorytmi olivat kohdallaan, putosi sijoitus palkintokorokesijojen ulkopuolelle. Tämä sijoitus piti kilpailun loppuun saakka.

”Ei mennyt kisa ihan niin kuin suunniteltiin, mutta eihän se voi aina niin mennäkään. Vauhti oli vähän kateissa, ja rengasrikon jälkeen ei vaan löytynyt rytmiä menoon ja tuli ajettua varovaisesti”, kertasi Joona.

”Virossa oli kyllä hieno reitti. Kelit oli mitä oli, mutta sen mukaan pitää osata ajaa. Kärjen vauhti oli kova, siihen yritettiin ja pienestä se jäi monella pätkällä kiinni”, harmitteli neljänneksi lopputuloksissa sijoittunut Joona.

JWRC-luokan lisäksi Joona ajoi myös WRC3 Open -luokan pisteistä Virossa. Pientä balsamia haavoihin ja täydennystä palkintokaappiin toi luokan toinen sija.

Junioreiden MM-sarjaa on jäljellä enää yksi osakilpailu. Kreikassa ajettavaan kauden päätökseen mennään Viron rallin voittoon ajaneen Sami Pajarin ja britti Jon Armstrongin tasapistejohdossa.

Sarjapisteissä kolmantena on huimassa vauhdissa kotikisassaan ollut Viron Robert Virves ja neljäntenä Lauri Joona. Piste-erot ovat pienet, ja kaikilla neljällä kuljettajalla vielä mahdollisuus mestaruuteen.

Ennen Kreikan JWRC-päätösosakilpailua Joonan kilpailukalenterissa on sekä Suomen MM-ralli että Mikkelin SM-ralli.

Lopputulokset: Viron MM-ralli, JWRC

1. S. Pajari - E. Mälkönen (FIN) 3:13:58.6

2. R. Virves (EST) - J. Thulin (SWE) +14.9

4. J. Armstrong (GBR) - B. Hoy (IRL) +59.4

2. Lauri Joona - Mikael Korhonen (FIN) +2:15.7

5. W. Creighton - L. Regan (IRL) +03:46.3

5. M. Kimathi - M. Kwangi (KEN) +39:13.6

Epävirallinen JWRC pistetilanne, 4/5 osakilpailua

1. Sami Pajari (FIN) 85

= Jon Armstrong (GBR) 85

3. Robert Virves (EST) 83

4. Lauri Joona (FIN) 79

5. William Creighton (IRL) 38

6. McRae Kimathi (KEN) 30

7. J-B Franceschi (FRA) 15

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos