”Täyttä mutapainia”, totesi Henri Haapamäki – Sastamalalainen joutui keskeyttämään, kun autosta katosivat vaihteet

Alkuerät lupailivat hyvää kisaa, mutta semifinaalissa matka katkesi.

Henri Haapamäki joutui jättämään kisan kesken vaihdelaatikkovian takia.

2.8. 5:45

Rallicrossin SM-sarjan toinen osakilpailu ajettiin viikonloppuna Joensuussa Ylämyllyn moottoriradalla. SuperCar-luokassa kauden toista voittoaan hakenut Sastamalan Autourheilijoiden Henri Haapamäki oli hyvässä vauhdissa, kunnes tekniikka puuttui peliin semifinaalissa.

Kaksi alkuerää ajettiin lauantaina haastavissa olosuhteissa, kun koko päivän jatkunut sade teki ratapohjasta täyttä kuravelliä. Ensimmäisessä alkuerässä Haapamäki oli eränsä nopein ja kokonaistuloksissa Mika Liimataisen jälkeen toinen.

Toisessa alkuerässä Haapamäki sai hyvän lähdön ja oli tulossa ensimmäiseen mutkaan johtopaikalla, kunnes olosuhteet koituivat kohtaloksi ja auto pyörähti ympäri. Haapamäki oli lopulta erän kolmas ja kokonaistuloksissa kuudes.

”Ensimmäinen alkuerä oli hyvää tekemistä. Toinen oli sitten ihan täyttä mutapainia. Otettiin siinä vähän kilpakumppaneiden kanssa osumaakin ja pyörähdettiin sen seurauksena. Pääasia oli kuitenkin, että päästiin maaliin eikä vahingotkaan olleet isoja”, Haapamäki kertasi lauantain päätteeksi.

Sunnuntain alkuerässä Haapamäki oli suvereeni eikä antanut uhkaajille mahdollisuuksia ajaen heti lähdöstä kärkeen ja lopulta selvään voittoon. Liimatainen oli kuitenkin jälleen nopein kokonaistuloksissa Haapamäen ollessa toinen.

Vaihdelaatikko oireili

Toisessa semifinaalilähdössä ajanut Haapamäki ei saanut parasta mahdollista starttia ja jäi Jari Putkisen perään kiihdytyksen jälkeen. Haapamäki haastoi Putkista vimmatusti, mutta toiseksi viimeisellä kierroksella alkoivat tekniikkaongelmat puuttumaan peliin ja tuloksena oli lopulta keskeytys.

”Ihan ok startti, vaikken kärkeen päässytkään. Hyvää taistelua oli, kunnes vaihdelaatikko alkoi oireilemaan. Vaihde hyppäsi kerran pois päältä ja toisella kertaa, kun vaihdoin isommalle, hävisivät lopulta kaikki vaihteet.”

Rallicross SM-sarja jatkuu Oulussa 20. elokuuta.

Tulokset: rallicross SM, Joensuu

1. Mika Liimatainen 30p

2. Antti Suutarinen 24p

3. Jari Putkinen 23p

4. Iivari Niemi 18p

5. Jari Tuuri 17p

6. Henri Haapamäki 16p

Pisteet: rallicross SM, 2/5 osakilpailua

1. Mika Liimatainen 46p

2. Henri Haapamäki 42p

3. Antti Suutarinen 38p

4. Jari Putkinen 27p

5. Iivari Niemi 27p

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos