”Vaikka ulkomailla on hieno ajaa, niin kyllä Suomessa on ihan oma meininki”, sanoo Jyväskylän MM-ralliin valmistautuva Lauri Joona

Lauri Joona ja Tuukka Shemeikka starttaavat Suomen MM-ralliin hyvin valmistautuneina ja luottavaisin mielin. Takana on onnistunut testirupeama ja edessä maailman parhaat soratiet.

Suomen MM-ralli on Lauri Joonalle ralliuran kolmas.

4.8. 11:01

Torstaina käynnistyvä Suomen MM-ralli on Lauri Joonalle ralliuran kolmas. Ensimmäisen Jyskälän sastamalalainen ajoi etuvetoluokassa ja viime syksynä Joona ajoi MM-debyyttinsä WRC3-luokassa Skoda Fabia R5-autolla. Tälläkin kertaa Joona kilpailee WRC3-luokassa, mutta käskytettävänä on Rally 3 -luokiteltu Ford Fiesta.

Suomen MM-rallin reitistä on noin puolet uudistunut viime vuodesta, ja joidenkin tuttujen erikoiskokeiden ajosuuntia on vaihdettu. Neljän kisapäivän aikana ajetaan 22 erikoiskoetta, yhteispituutta erikoiskokeilla on noin 322 kilometriä.

Joona antaa vuolaat kehut reitille: ”On kyllä hyvä reitti. Mukana on legendaarisia vanhoja pikataipaleita. Ja onpa mukana myös muutama pätkä, mitä ollaan ajettu edellisvuosina, joten siitä pitäisi olla vähän jopa hyötyä.”

Kisa käynnistyy torstai-iltana Jyväskylän keskustassa ajettavalla Harjun erikoiskokeella ja tositoimiin sorateille päästään perjantaina, jolloin ajetaan yhdeksän erikoiskoetta. Lauantaina on ohjelmassa kahdeksan ja sunnuntaillekin jää vielä ajettavaksi neljä erikoiskoetta.

”Päijälähän se pätkä on, mitä eniten odotan. Se on vaan niin törkeen hieno! Paljon on hyppyä, luonnikasta mutkaa ja siellä on kaikkea, mitä hyvä rallipätkä vaatii. Myös Lankamaata olen odottanut, että sen pääsisi vetämään oikein kilpailussa. Hieno pätkä pitäisi olla, vaikka se ajetaankin eri suuntaan mitä aiemmin.”

Lauri Joona kisaa tällä kaudella sekä kotimaassa rallin SM-sarjassa että maailmalla rallin MM-sarjan WRC3-luokassa ja junioreiden MM-sarjassa. Jyväskylässä on jaossa WRC3-pisteitä.

Kotikisa saa leveän hymyn Joonan huulille. ”Vaikka ulkomailla on hieno ajaa ja nähdä erilaista, niin kyllä Suomessa on vaan ihan oma meininki. Ja varsinkin nyt, kun yleisöä on varmasti sankoin joukoin taas katsomassa ja kannustamassa. Iso kiitos vielä kaikille ketkä mahdollistivat meille tämän kilpailun”, kiittelee Joona taustajoukkojaan ja tukijoitaan.

Rallin MM-sarjan Suomen osakilpailu, Secto Rally Finland, ajetaan Jyväskylän seudulla 4.–7.8.

Kilpailun reitti ja aikataulu: https://sectorallyfinland.fi/reitti/

Tulosseuranta: https://www.wrc.com/en/wrcplus/live-timing/

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos