Vammalan Shakkikerholle historiallinen SM-kulta – Turnaukseen osallistui 120 joukkuetta

Vammalan joukkueet vastakkain finaalissa. Vasemmalta edestä päin ykkönen Nikita Meskovs-Henri Pohjala-Jani Ahvenjärvi-Henri Torkkola ja oikealla kakkonen Arsenes Batashevs-Vesa-Pekka Heinola-Jussi Kauko-Arto Satonen.

8.8.2022 14:34

Vammalan Shakkikerho voitti SM-kultaa joukkuepikashakin SM-kilpailuissa Lappeenrannassa viikonloppuna ja VammSKn kakkosjoukkue yli pronssille. Toiseksi tuli Matinkylän Shakkikerho Espoosta.

Saavutus on Vammalan Shakkikerholle historiallinen. Suomen mestaruus shakin suurtapahtumassa, shakin Jukolaksi tituleeratussa joukkuepikashakissa, on Vammalan seurahistorian toinen. Ensimmäinen mestaruus voitettiin Oulussa 2014. Lappeenrannan turnaukseen osallistui kaikkiaan 120 nelihenkistä joukkuetta eli 480 pelaajaa.

Vammalan Shakkikerhon ykkösjoukkue Nikita Meskovs, Henri Pohjala, Jani Ahvenjärvi ja Henri Torkkola oli kilpailussa täysin ylivoimainen. Jokainen heistä voitti myös henkilökohtaisen pöytäpalkinnon eli keräsi eniten pisteitä omalla pöydällään finaalissa. Meskovs voitti myös turnauksen yhteydessä järjestetyn henkilökohtaisen cup-kilpailun.

Vammalan Shakkikerhon kakkosjoukkue Arsenes Batashevs, Vesa-Pekka Heinola, Jussi Kauko ja Arto Satonen oli sijoitettu turnauksessa kahdeksanneksi, mutta nousi finaalin lopussa jopa pronssille asti. Pistemäärä oli sama kuin hopeamitalisteilla, mutta vertailulla Matinkylä voitti hopean.

Vammalan kakkosen vahvuus oli joukkueen tasaisuus. On erittäin harvinaista, että kaksi saman seuran joukkuetta yltää mitaleille. Joukkuepikashakkimestaruuksista on pelattu 1960-luvulta asti ja Vammalan Shakkikerho on ensimmäinen kaksi mitalia samassa kilpailussa saanut seura pääkaupunkiseudun ulkopuolelta.

Vammalan Shakkikerholla oli kilpailussa kaikkiaan viisi joukkuetta. VammSKn kolmonen (Jarmo Hautaniemi, Timo Nurmi, Jari Torkkola, Jaakko Mäntyniemi) sijoittui sijalle 44, nelonen (Joel Syvänen, Johanna Tanni, Jaakko Kauko, Antti Isonokari) sijalle 85 ja viitonen (Pekka Kauko, Pentti Rintakoski, Matti Mäensivu, Martti Mäensivu) sijalle 91.

Edessä Suomen mestarit vasemmalta Henri Torkkola, Jani Ahvenjärvi, Henri Pohjala ja Nikita Meskovs. Takana ovat pronssimitalistit Jussi Kauko, Arto Satonen, Vesa-Pekka Heinola, Arsens Batashevs.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos