”Henkka” Haapamäki ei päässyt lähdöissä ohi ja otti sen, mitä otettavissa oli – nousi SM-sarjan kokonaispisteissä toiseksi

Rallicrossin kuninkuusluokassa ajava Henri Haapamäki taisteli kolmanneksi kauden kolmannessa osakilpailussa. Jäljellä on vielä kaksi osakilpailua.

Rallicrossin kauden kolmas SM-osakilpailu ajettiin Oulussa lauantaina. Henri Haapamäki sijoittui kolmanneksi.

22.8. 8:37

Rallicrossin kuninkuusluokan SM-sarjaa ajava sastamalalainen Henri Haapamäki otti kauden toisen podium-paikkansa viikonloppuna Oulussa ja nousi kokonaispisteissä luokan kakkospaikalle. Sastamalan Autourheilijoita edustava Haapamäki ajoi lauantaina OuluZonen moottoriradalla kauden kolmannessa osakilpailussa Supercar-luokan kolmanneksi.

Aamun kolmessa alkuerässä Haapamäki ajoi sijat 2, 3 ja 4 ja keräsi alkueristä kolmanneksi korkeimmat pisteet Jere Kalliokosken ja Mika Liimataisen jälkeen.

”Ihan tyytyväinen olen alkueriin, ihan ei vaan kynnet riitä Kalliokosken ja Liimataisen vauhtiin. Lähdöissä kun pääsisi haastamaan paremmin, niin kaikki olisi mahdollista. Ratakierroksilla eroa tulee väkisin liikaa”, Haapamäki kertoo tiedotteessaan.

Ensimmäisessä semifinaalissa Haapamäki sai lähtöpaikan eturivistä Kalliokosken vierestä. Loistavan lähtökiihdytyksen saanut Kalliokoski ei antanut startissa Haapamäelle periksi ja piti komennon lähdöstä maaliin. Haapamäki tyytyi varmistamaan semifinaalin kakkospaikan.

”Tarkoituksena oli hyökätä lähdössä sisäkurvista”

Finaali noudatteli hyvin pitkälti koko päivän jatkunutta linjaa. Eturivistä startanneet Kalliokoski ja Liimatainen eivät antaneet toisesta rivistä lähteneelle Haapamäelle tilaa ohittaa ja onnistuivat pitämään asemat ensimmäiseen mutkaan. Haapamäki haastoi hyvin, mutta tehokkaammilla autoilla ajavat Kalliokoski ja Liimatainen menivät lopulta menojaan ja Haapamäen oli tyytyminen kolmanteen sijaan.

”Tarkoituksena oli hyökätä lähdössä sisäkurvista, mutta en päässyt ohi. Jäin sitten tarkkailemaan kärkimiesten taistelua ja odottelin iskun paikkaa. Sitä tilannetta ei kuitenkaan auennut, joten kolmanneksi jäätiin tällä kertaa”, sastamalalainen kommentoi.

Taso Supercar-luokassa on tällä hetkellä erittäin kova.

”Pakkohan tähän sijoitukseen on olla tyytyväinen. Luokassa on monta tehokkaampaa autoa, joten pidän näissä olosuhteissa kolmatta sijaa todella hyvänä suorituksena.”

Haapamäki ei päässyt yrityksistä huolimatta tehokkaammista autoista ohi.

Toisena sarjassa kolmen osakilpailun jälkeen

Kauden ensimmäisessä rallicrossin SM-sarjan osakilpailussa Henri Haapamäki ajoi voittoon. Toisessa hän kärsi tekniikkaongelmista.

Oulun 3. sijan ansiosta Haapamäki nousi kokonaispisteissä Antti Suutarisen ohi luokan toiseksi. Eroa kärkipaikkaa pitävään Liimataiseen on 17 pistettä.

SM-sarjaa on jäljellä vielä kaksi osakilpailua. Niistä seuraava on Hyvinkäällä 3. syyskuuta, jolloin ajetaan kauden neljäs osakilpailu.

Tilanne

Rallicrossin SM-sarja

Tulokset rallicrossin supercar-luokassa Oulussa 20.8.2022

1. Jere Kalliokoski

2. Mika Liimatainen

3. Henri Haapamäki

4. Tuomas Skantz

5. Jari Putkinen

Pistetilanne rallicrossin supercar-luokassa kolmen osakilpailun jälkeen

1. Mika Liimatainen 83 p

2. Henri Haapamäki 66 p

3. Antti Suutarinen 56 p

4. Jere Kalliokoski 54 p

5. Jari Putkinen 52 p

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos