Sastamala palkitsi viime vuoden urheilumenestyjänsä ja liikuttajansa – Muuttuuko palkitsemiskäytäntö jatkossa?

Sastamalan kaupunki palkitsi vuoden urheilijansa sekä SM-mitalistit ja jakoi liikunnan ja urheilun tunnustuspalkinnot torstai-iltana aurinkoisessa Kaalisaaressa. Paikalla oli noin 30 palkinnon saajaa.

26.8. 10:45

Lähes kolmekymmentä liikkuvaa ja liikuttavaa sastamalalaista hymyili yhtä aikaa auringon kanssa Sastamalan Kaalisaaressa torstai-iltana, kun kaupunki muisti heitä vuoden 2021 ansioistaan.

Kaikkiaan Sastamalan kaupunki palkitsi tänä vuonna raha- ja tunnustuspalkinnoin lähes 50 urheilijaa ja liikunnan toimijaa. Aikuisten ja juniori-ikäluokkien SM-mitalisteja huomioitiin viime vuodelta kaikkiaan 36.

Sastamalan kaupunki on palkinnut urheilijoitaan ja liikunnan toimijoitaan jo useamman vuoden tavalla, jossa palkitut valikoituvat kuntalaisten ja seuratoimijoiden kaupungille tekemien ehdotusten pohjalta. Kaupungin liikuntatoimi tekee tämän jälkeen esitykset ja sivistyslautakunta valinnat palkittavista. Viime vuoden ansioista sivistyslautakunta teki palkitsemispäätökset maaliskuussa.

Lue lisää: Sastamalaan viime kesänä muuttanut maailmanmestari valittiin heti vuoden urheilijaksi – Katso kymmenien nimien lista palkittavista

Sastamalan kaupungin liikuntakoordinaattori Sirkku Pajunen kertoo, että kaupungilla on aloitettu alkuvuonna pohdinta myös tulevista palkitsemiskäytännöistä. Niitä mietitään uudelleen syksyllä seuraparlamentissa.

”Seuraparlamentissa jatketaan palkitsemissääntöjen ja -ohjeiden selkiyttämisprojektia. Palkitsemisia tehdään jatkossakin, vaikka joitakin muutoksia tulisikin”, Pajunen toteaa.

Muun muassa heidät palkittiin

Sastamalan vuoden 2021 urheilijana palkittiin pyöräsuunnistuksen maailmanmestari Andre Haga, vuoden junioriurheilijana suunnistaja Elli Punto ja vuoden joukkueena beach volley -pari Pinja Jokela ja Tessa Lauri.

Kunnon kuntalaisen -palkinnon pokkasi Matti Harjuntausta, joka on innokas usean lajin harrastaja.

”Hän kannustaa treenatessaan myös toisia liikkujia niin Vinkin kuntosalilla kuin jäähallin yleisövuoroilla. Hän on tuttu näky arkiaamuisin Vinkin kuntosalilla ”oman porukan” vetäjänä”, valintaa perusteltiin.

Tunnustusta talkootyölle

Liikunnan ja urheilun tunnustuspalkinnon sai talkootyöstään Kiikan Riennon seura-aktiivi Sanna Hinkkanen. Hän on yhdessä muiden talkoolaisten kanssa tehnyt merkittävää työtä kuntalaisten liikkumisen edistämiseksi Kiikassa. Seuran ansioihin kuuluvat muun muassa kuntoportaiden ja kotalaavun rakentaminen Kiikkaan, urheilukentän ylläpitäminen, frisbeegolfradan kunnostaminen ja hiihtolatujen ajaminen. Hinkkasen palkitessaan kaupunki antoi samalla tunnustusta koko seuralle sekä talkootyölle ylipäätään.

Palkitut

Sastamalan kaupungin urheilun ja liikunnan palkinnot 2021

Vuoden urheilija: pyöräsuunnistaja Andre Haga

Vuoden junioriurheilija: suunnistaja Elli Punto.

Vuoden joukkue: beach volley -pari Tessa Lauri ja Pinja Jokela.

Vuoden valmentaja: Sami Nikkilä

Vuoden urheiluseura: JunnuValepa ry

Vuoden aikuisurheilija: tankotanssija Nina Savela. Sijoittui viime vuonna MM-kisojen kolmanneksi naiset 40+ -sarjassa.

Vuoden vammaisurheilija: Tapani Syrjä, parakeilailu. Saavutti Seinäjoen SM-kisoissa pronssia viime vuonna.

Harrasteliikkuja ja liikunta-aktiivi: taitoluistelija Henna Grundström

Höntsy- tai harrasteporukka: Naisten KKI-lentopallo. Vastuuhenkilöt ovat Tarja Santala ja Anu Välimaa.

Aikuisten SM-mitalistit

SM-kultaa: Markus Korhonen, Enni Eeronheimo, Mika Saarela, Lauri Joona, Hannu Suuniitty ja Katri Lylynperä.

SM-hopeaa: Mira Henttonen, Petri Keränen, Suvi Helin ja Päivi-Irene Harjunpää.

SM-pronssia: Tapani Syrjä, Jussi Mäenpää ja Henri Haapamäki.

Junioreiden SM-mitalistit

SM-kultaa: Leevi Intonen, Konsta Intonen, Veera Mattila, Topi Tuomisto, Tuomas Mäki, Mariliis Liband, Jasmin Järvensivu, Siiri Sarkonen, Ella Dörig, Santeri Haapamäki, Anni Teronen, Viivi Kranni ja Tuomo Kortesuo.

SM-hopeaa: Aapo Karvinen, Samuli Kero, Rasmus Nurmi, Salme Saukola, Ville Vainio, Veikka Vieras, Julia Junkkala ja Turkka Nieminen.

SM-pronssia: Matti Maijala ja Melina Laaja.

Kansainvälisestä menestyksestä palkitut

Elli Punto, Selma Räsänen, Pekka Niemi, Andre Haga ja Nina Savela.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos