Lauri Joona poksautti shampanjapullon auki voittokisan jälkeen – Mestaruus ratkeaa kauden viimeisessä osakilpailussa

Jännitys säilyy loppuun asti. Sastamalalainen Lauri Joona on kiinni rallin SM-sarjan SM3-luokan voitossa.

Voitto tuli. Lauri Joona oli hyvässä vauhdissa Mikkelin SM-rallissa.

29.8. 11:30

Rallin SM-sarjan uudistunut SM3-luokka on tarjonnut koko kauden ajan jännittävää kilvanajoa, tiukkaa vääntöä ja sekuntikamppailuja.

Luokan kärkikaksikko, Lauri Joona ja Roope Korhonen, on vuorotellen voittanut kauden aiemmat kilpailut, eikä lauantaina ajettu Mikkelin SM-ralli tehnyt tähän sarjaan poikkeusta. Nyt oli Joonan ja kartturi Tuukka Shemeikan vuoro ruiskutella voittoshampanjaa kisapäivän päätteeksi.

Helpolla tuo voitto ei tälläkään kertaa tullut. Kahden erikoiskokeen jälkeen, ensimmäiseen huoltoon tullessa Korhonen johti kaksikon välistä kisaa 1,3 sekunnilla. Toisessa huollossa, kun takana oli neljä erikoiskoetta, oli Joona ottanut ykköspaikan 1,5 sekunnin turvin. Kisan ratkaisu nähtiin viidennellä erikoiskokeella, jossa Korhonen kärsi rengasrikon. Joonan ei tarvinnut enää kuin tuoda auto ehjänä maaliin, ja niin hän tekikin. Maalissa kaksikon välinen ero oli yli 6 minuuttia.

”Hieno kilpailu ja hienot tiet, niin kyllä siinä kelpasi ajaa. Alkuun otettiin vähän varovasti, oli liukkaat tiet ja luotto vähän kateissa. Toisessa huollossa tehtiin autoon vähän muutoksia ja se kannatti. Erot olivat pienet siihen saakka, kunnes kaverille sattui se harmittava rengasrikko”, kertasi Joona kisan kulkua.

”Tätä se vähän meiltä vaati, että taistelu mestaruudesta säilyy viimeiseen kisaan saakka. Ykkössijaa lähdettiin tavoittelemaan ja se saavutettiin”, Joona hehkutti maalissa.

Luokkavoiton lisäksi Joona ja Shemeikka sijoittuivat SM-Ralli Mikkelin yleiskilpailussa hienosti kuudenneksi.

Lauri Joona ja kartturi Tuukka Shemeikka juhlivat voittoa Mikkelin SM-rallissa.

Pistetilanteessa Joonan ja Korhosen välillä on eroa seitsemän pistettä ennen viimeistä kilpailua. Kauden päätösosakilpailu ajetaan syys-lokakuun vaihteessa Kouvolassa ja siellä on avausosakilpailun tapaan jaossa korotetut pisteet.

Kisan käsikirjoitus on yksinkertainen: kumpi kuljettajista on korkeammalla tuloslistalla, on historian ensimmäinen nelivetoisen SM3-luokan mestari.

”Kouvolassa on täydet saumat saada se kaikkein kirkkain, sitä lähdetään metsästämään!”

Tulokset / SM3-luokka, SM Ralli Mikkeli

1. Lauri Joona - Tuukka Shemeikka 53:23,1

2. Roope Korhonen - Anssi Viinikka +6:07,6

Pisteet / SM3-luokka, 6/7 osakilpailua:

1. Roope Korhonen 120

2. Lauri Joona 113

3. Jussi Lindberg 46

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos