Simo Puhakka neljänneksi kartingin MM-kisoissa – ura kuljettajana päättyy tähän kauteen

Tämä kausi päättää Puhakan 30 vuotta jatkuneen uran kuljettajana. Tulevaisuudessa siintävät uudet haasteet.

Sastamalasta kotoisin olevan Simo Puhakan ura alkoi Kokemäen mikroautoradalta 30 vuotta sitten. Viimeiset 13 vuotta hän on asunut Italiassa ja ajanut ammatikseen.

6.9. 15:00

Kartingin maailmanmestaruudet lajin kuninkuusluokassa, KZ:ssa ratkottiin viime viikonvaihteessa Ranskan Le Mansissa. Sastamalasta kotoisin oleva Simo Puhakka ajoi hienon kilpailuviikonlopun ja sijoittui lopulta tiukkaakin tiukemmassa taistossa neljänneksi.

Kartingin kilpailukausi huipentuu yhtenä viikonloppuna ajettavaan MM-kilpailuun. Puhakka piti koko viikonlopun yllä huippuvauhtia ja piti hallussa kisan ykköspaikkaa. Alkueristä Puhakan tuloksena oli kaksi voittoa ja yksi toinen sija.

Finaalissa Puhakka joutui antamaan paikkansa kakkosruudusta lähteneelle Viktor Gustafssonille ja tiukan kamppailun tuoksinassa vielä tallikaverilleen Noah Milellille sekä Jeremy Iglesiakselle.

Erot lajin huipulla ovat mitättömän pieniä: kärkinelikon parhaat kierrosajat mahtuvat 11 sekunnin sadasosan sisään.

”Mahtava viikonloppu Le Mansissa, pystyimme olemaan jälleen huipulla. Nelossija ei ollut se, mitä me halusimme, mutta olimme koko viikonlopun kärjessä, mikä oli huippusuoritus tiimiltä”, Puhakka tiivisti tunnelmat Instagram-päivityksessään.

Puhakan karting-ura alkoi kolme vuosikymmentä sitten, kun nelivuotias Simo istui auton rattiin Kokemäen mikroautoradalla. Viimeiset 13 vuotta hän on asunut Italiassa ja ajanut ammatikseen. Vuodesta 2017 hän on toiminut Tony Kart -tallin tehdaskuljettajana. Ajamisen lisäksi Puhakan vastuulla on tiimin käyttämien moottorien kehittäminen.

Ennen Le Mansin kilpailua Puhakka kertoi Instagramissa tämän kauden jäävän hänen viimeisekseen kuljettajana. Tulevaisuudessa siintävät uudet haasteet.

”On aika jatkaa eteenpäin ja aloittaa uusi luku. Täytyy sanoa, että olen ollut etuoikeutettu, kun olen saanut tehdä työtä, joka on samaan aikaan myös intohimon kohde. Kiitos perheelleni, joka on käyttänyt paljon aikaa kiertäessään kisoissa radalta toiselle”, Puhakka kirjoittaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos