Todellinen kreikkalainen jännitysnäytelmä – Sastamalalaiskuskille kaikki on vielä mahdollista

Junioreiden MM-kausi huipentuu Kreikassa viikonloppuna.

Kreikan soratiet ovat koetinkivi niin kuskille kuin kalustollekin. Tässä Lauri Joona aloituspäivän harjoituksessa.

8.9. 14:59

Rallin junioreiden MM-sarjan (JWRC) kausi 2022 päättyy torstaina käynnistyvään Kreikan MM-ralliin.

Tiedossa on todellinen kreikkalainen jännitysnäytelmä, jossa päärooleissa ovat neljä mestariehdokasta, 16 erikoiskoetta, erittäin haastavat olosuhteet ja korotetut MM-pisteet.

Lähtökohdat junioreiden MM-kauden päätökseen ovat mitä jännittävimmät, kun peräti neljällä kuljettajalla on vielä mahdollisuus voittaa tämän vuoden mestaruus.

Sastamalalainen Lauri Joona on neljän ajetun osakilpailun jälkeen pistetaulukossa neljäntenä vain kuusi pistettä kärjessä olevia Jon Armstrongia ja Sami Pajaria perässä. Kun heikoin kisatulos pudotetaan loppupisteistä pois ja kauden päätöskisassa on jaossa tuplapisteet ja jokaisesta erikoiskoevoitosta aina yksi lisäpiste, on kaikki vielä mahdollista.

Maltti on valttia huonoilla teillä

Kreikan MM-ralli on tunnettu rajussa kunnossa olevista sorateistä, jotka ovat sekä kuskille että kalustolle varsin koettelevia. Kun tähän lisätään vielä paahtava kuumuus, tulee viikonlopusta todellinen koetinkivi junnumestaruutta tavoitteleville kuljettajapareille.

”Tiestö on paikka paikoin todella huonokuntoista, paljon on isoja irtokiviä ja kalliota näkyvissä. Ei ole vastaavaa tullut aiemmin eteen. Ei voi missään nimessä koko aikaa ajaa täysillä ja maltti on varmasti valttia”, kertoo Joona.

EKO Acropolis Rally Greece alkaa torstai-iltana Ateenan olympiastadionille rakennetulla supererikoiskokeella. Perjantaina ja lauantaina on ohjelmassa kuusi erikoiskoetta ja kisan päätöspäivänä sunnuntaina ajetaan vielä kolme. Yhteensä EK-kilometrejä kisassa on hieman päälle 303.

Lauri Joona lähtee kartturinsa Mikael Korhosen kanssa kauden päätökseen tavoitteena kisan voitto. Helpolla se ei tule, sen sastamalalainen tiedostaa. ”Nyt on lähinnä kyse selviytymiskilpailusta. Se kuski, kenellä on vähiten rengasrikkoja ja kuka saa pidettyä autonsa ehjänä, on varmasti korkealla tuloksissa. Voittoa lähdetään tavoittelemaan, ei me muuhun tyydytä, mutta maalissa nähdään sitten lopulliset tulokset”, toteaa Joona.

JWRC pistetilanne ennen Kreikan MM-rallia:

1. Sami Pajari (FIN) 85

= Jon Armstrong (GBR) 85

3. Robert Virves (EST) 83

4. Lauri Joona (FIN) 79

5. William Creighton (IRL) 38

6. McRae Kimathi (KEN) 30

7. J-B Franceschi (FRA) 15

Kilpailun aikataulu ja tulosseuranta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos