Tekniikkamurheet pudottivat Lauri Joonan MM-mitaleilta: ”Ei kyllä huumori meinannut riittää tässä kisassa”

Lauri Joonan kisaviikonloppu Kreikassa oli täynnä draamaa. Tekniikkamurheiden täyttämän päätösosakilpailun myötä murenivat rallin junioreiden MM-mitalimahdollisuudet.

Peräti neljällä kuljettajalla oli kauden päätökseen lähdettäessä mahdollisuus viedä MM-titteli nimiinsä. Onni ei suosinut tällä kertaa sastamalalaista Lauri Joonaa.

12.9. 10:03

Viisi osakilpailua käsittänyt rallin junioreiden MM-sarja (JWRC) saatiin päätökseen viikonloppuna Kreikan MM-rallissa. Toista kauttaan sarjassa ajavan sastamalalaisen Lauri Joonan kisa helleenien mailla sujui varsin mollivoittoisesti.

”Ei kyllä huumori meinannut riittää tässä kisassa. Taidettiin muutama pätkä päästä ajamaan ilman ongelmia. Nyt ei kyllä osunut tuuri meidän kohdalle, kun tuli pari sellaista vikaa, mihin ei ollut itsellä osaa eikä arpaa”, Joona kertoo.

”Perjantaina hajosi vasemman takajousituksen kiinnike, ja tehtiin sitten kilvanajon lisäksi koko päivä myös mekaanikon hommia paahtavassa helteessä. Se söi kyllä virtaa, mutta ei luovutettu missään vaiheessa ja saatiin nilkutettua päivä läpi. Lauantaina toisen pätkän jälkeen siirtymällä vaihdelaatikko sananmukaisesti räjähti, ja se päivä oli sitten siinä. Sunnuntain tavoite olikin sitten vaan ajaa kisan maaliin”, kertaa silminnähden pettynyt Joona kisan kulkua.

Lauri Joona pääsi kilvanajon lisäksi tekemään mekaanikon hommia Kreikan paahtavassa helteessä.

Kauden aiemmista junioreiden MM-osakilpailuista Joonalla oli tuloksena yksi voitto, kaksi kakkossijaa ja edellisessä osakilpailussa Virossa Joona sijoittui neljänneksi. Kun peräti neljällä kuljettajalla oli kauden päätökseen lähdettäessä mahdollisuus viedä MM-titteli nimiinsä, Kreikan epäonnen myötä Joona jäi JWRC-sarjan loppupisteissä harmittavasti juuri mitalisijojen ulkopuolelle. Kisan voittoon ja samalla JWRC-mestaruuteen ajoi virolainen Robert Virves. Himmeämmille MM-mitaleille sjoittuivat britti Jon Armstrong ja viime kauden mestari Sami Pajari.

”Totta kai on iso pettymys, että viimeinen kisa meni näin. Muuten on ollut tosi hieno kausi, ja on ollut aivan mahtava päästä ajamaan näitä kilpailuita”, toteaa Joona.

Tulokset

Lopputulokset: EKO Acropolis Rally Greece, JWRC

1. R. Virves (EST) - J. Thulin (SWE) 3:55:38.4

2. J. Armstrong (GBR) - B. Hoy (IRL) +17.5

3. W. Creighton - L. Regan (IRL) +7:31.3

4. M. Kimathi - M. Kwangi (KEN) +29:55.5

5. S. Pajari - E. Mälkönen (FIN) +42:17.3

6. Lauri Joona - Mikael Korhonen (FIN) +52:12.4

Epävirallinen JWRC pistetilanne, 5/5 osakilpailua

1. Robert Virves (EST) 130

2. Jon Armstrong (GBR) 115

3. Sami Pajari (FIN) 111

4. Lauri Joona (FIN) 83

5. William Creighton (IRL) 68

6. McRae Kimathi (KEN) 54

7. J-B Franceschi (FRA) 15

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos