Sastamalasta lähtee kolme fanibussia kannustamaan Henri Haapamäkeä kauden päätöskilpailuun

Rallicrossin SM-sarja päättyy lauantaina Honkajoella. Sastamalan Henri Haapamäki tavoittelee mitalia.

Sastamalalainen Henri Haapamäki saa kauden viimeiseen osakilpailuun suuren kannustusjoukon tuen.

13.9. 14:33

Rallicrossin SM-sarjan tämän kauden viimeinen osakilpailu ajetaan tulevana lauantaina Honkajoella, Pesämäen moottoriradalla. Sastamalan Autourheilijoiden Henri Haapamäki starttaa kisaan SuperCar-luokan kolmannelta sijalta.

Viime vuonna SuperCar-luokkaan vaihtanut Haapamäki päätti debyyttikautensa pronssijuhliin ja vähintään sama tulos on sastamalalaisella tavoitteena myös tämän kauden päätöskisassa.

Vuonna 2016 rallicross-uransa aloittanut Haapamäki ei ole kertaakaan jäänyt ulos mitaleilta.

”Siitä lähdetään, että kausi päätetään mitaleille. Yhtään kautta ei olla vielä tähän asti päätetty mitaleitta ja siitä pidetään kiinni, ettei niin käy nytkään”, Haapamäki päättää.

Kamppailu pronssimitalista käydään todennäköisimmin neljä pistettä Haapamäen perässä olevan Antti Suutarisen kanssa. Teoriassa myös hopea on mahdollinen mikäli kärkisijoilla olevat Mika Liimatainen ja Jere Kalliokoski kärsivät ongelmista.

Rallicrossin SM-sarjan viimeinen osakilpailu ajetaan lauantaina Honkajoella. Sastamalan Autourheilijoiden Henri Haapamäki tähtää mitaleille.

Kannustusjoukot lähtevät mukaan

Sarjan edellisessä osakilpailussa Hyvinkäällä kisa päättyi Haapamäen osalta jo semifinaalivaiheessa tekniikan puuttuessa peliin. Haapamäen Ford Fiestasta katkesi kytkinakseli ja uusi saadaan asennettua paikalle vasta kisaviikolla, joka tarkoittaa samalla sitä, että ennakkotesteihin ei jää aikaa.

”Hiukan se tuo omanlaistaan maustetta kisaan, kun ei päästä testaamaan autoa. Toki Pesämäellä olen ajanut monta kertaa, joten en pidä sitä suurena ongelmana, mutta vapaissa harjoituksissa menee varmasti oma aikansa tuntumaa hakiessa”, Haapamäki miettii.

Kannustuksesta mitalin ei ainakaan pitäisi jäädä kiinni, sillä Pesämäelle on tulossa lauantaina yli 300-päinen kannustusjoukko Haapamäen vip-tapahtumaan.

”Sastamalasta lähtee kolme bussilastillista Oranssia Armeijaa paikalle ja loput saapuvat paikalle pitkin Suomea. Hienoa, että saatiin mahtavan taustajoukkomme kanssa tällainen kasattua, ei ole ihan pikku homma ruokkia 300 ihmistä”, Haapamäki naureskelee.

SM-kauden päätösosakilpailu alkaa lauantaiaamuna vapailla harjoituksilla. Palkinnot jaetaan viimeisen finaalin jälkeen kello 16.30 alkaen.

Kilpailua voi seurata suorana Moottoriurheilu.tv:n YouTube-kanavan livelähetyksen kautta.

Tulospalvelu löytyy täältä.

Pisteet: Supercar - Rallicross SM, 4/5 osakilpailua

1. Mika Liimatainen 100p

2. Jere Kalliokoski 84p

3. Henri Haapamäki 81p

4. Antti Suutarinen 77p

5. Jari Putkinen 62p

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos