Haapamäen mitaliputki rallicrossissa sai jatkoa

Henri Haapamäki ajoi neljänneksi kauden päätöskisassa, mikä riitti SM-pronssiin.

Henri Haapamäki päätti kautensa rallicrossin SM-sarjassa SuperCar-luokan neljänteen sijaan, joka varmisti samalla sastamalalaiselle uran kuudennen SM-mitalin. Viimeinen osakilpailu ajettiin lauantaina Pesämäen moottoriradalla Honkajoella.

Mestaruusmahdollisuudet kariutuivat edellisen osakilpailun tekniikkamurheisiin, joten tavoitteena oli vähintään uusia viime vuoden pronssimitali.

Haapamäki starttasi kisaan luokan pistekolmosena pahimman haastajan Antti Suutarisen ollessa vain neljän pisteen päässä.

Alkuerissä Haapamäki ajoi kaksi kertaa kolmanneksi ja kerran kakkoseksi. Pahin kilpakumppani Suutarinen keräsi kuudenneksi korkeimmat pisteet alkueristä.

Semifinaalissa Haapamäki oli toinen. Finaalissa hän taisteli loppuun saakka kolmannesta sijasta. Neljäs sija riitti kuitenkin Haapamäelle varmistamaan SM-pronssimitalin Suutarisen keskeytettyä finaalissa.

Jere Kalliokoski ajoi lähdössä suvereeniin voittoon ja varmisti samalla mestaruuden.

Haapamäki sanoo, että pronssi maistuu hyvältä.

”Ei voi olla kuin tyytyväinen. Jere ja Mika menivät tällä kaudella menojaan, ihan ei siihen vauhtiin riittänyt. Ajamalla olin sarjan kolmanneksi nopein kuljettaja ja se on todella hyvä suoritus. Jotain ollaan kuitenkin tehty oikein, kun saatiin se yksi voittokin tällä kaudella. Oli kyllä kohtuullisen uskomaton tunnelma tänään, kun faneja oli satoja paikalla. Kiitos kaikille kannustaneille, yhteistyökumppaneille sekä koko tiimille. Nyt vedetään hetki happea ja mietitään mitä tehdään ensi vuonna”, Haapamäki toteaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos