Sivulan paluu nosti VaLePan toiveet korkealle, mutta Mestarien liigan ilta päättyi hämmästyttävällä tavalla – Valkoinen pyyhe lensi kentälle

Benfica haki Sastamalasta 3–1-vierasvoiton ja tarrasi tiukasti kiinni Mestarien liigan lohkopaikasta.

VaLePan hakkuri Urpo Sivula palasi kentälle Benficaa vastaan loukkaantumisensa jälkeen, mutta ei pystynyt kääntämään ottelua voitoksi.

20.10. 21:47

Ei voi olla totta!

Torstai-iltana piti hieraista silmiä useampaan otteeseen, kun vahvana kotijoukkueena tunnettu Vammalan Lentopallo heitti valkoisen pyyhkeen kentälle kesken Mestarien liigan kamppailun.

Tiukan kolmannen erän menetys kaiveli ymmärrettävästi isäntien mieltä, mutta tämä purkautui hämmästyttävällä tavalla.

VaLePa päästi Benfican rallattelemaan neljännessä erässä mielensä mukaan, vaikka panoksena oli Mestarien liigan lohkopaikka.

Lue lisää: VaLePa hakee torstaina revanssia Mestarien liigassa – Valmentaja kommentoi ykköshakkurinsa pelikuntoa: ”Toipuminen sujunut nopeammin kuin oletettiin”

Viisaasti pelannut portugalilaisjoukkue kaappasi Sastamalasta 3–1 (25–21, 21–25, 25–22, 25–17) -vierasvoiton ja hankki vahvan etulyönnin ensi keskiviikon toiseen osaotteluun.

VaLePa tarvitsee Lissabonissa 3–0- tai 3–1-vierasvoiton venyttääkseen ratkaisun kultaiseen erään ja taistellakseen sitä kautta jatkopaikasta.

Se vaatii ison muodonmuutoksen vajaassa viikossa.

Samat joukkueet kohtasivat vuosi sitten Mestarien liigan edellisellä kierroksella. Silloin ilman hakkuria pelannut VaLePa joutui antamaan liikaa tasoitusta. Nuori italialaislaituri Alberto Cavasin teki parhaansa ristipaikalla, mutta liika oli liikaa.

VaLePan Sakari Mäkinen psyähtyy Benfican torjuntaan.

VaLePalla on paljon kirittävää toiseen Mestarien liigan karsinnan osaotteluun Benficaa vastaan avaustappion jälkeen.

Sivula palasi

Nyt toiveet olivat paljon korkeammalla, kun polvivaivastaan toipunut Urpo Sivula palasi VaLePan vahvuuteen lähes kolmen viikon tauon jälkeen.

Sivula oli terävässä iskussa tilanteeseen nähden, mutta pelitauko näkyi vielä epätarkkuutena. Suoria lyöntivirheitä tuli liikaa 17 pisteen vastineeksi.

”Tuli sutattua sellaisia paikkoja, joita ei olisi pitänyt sutata. Ehkä olisi pitänyt ottaa rauhallisemmin tauon jälkeen ja antaa suurin lyöntivastuu niille, joilla on parempi tuntuma”, Sivula summasi.

Mutta mikä tärkeintä – Akaassa muljahtanut polvi kesti hyvin kovan kuorman.

Tämä jätti VaLePalle toivoa vielä toiseen osaotteluun.

”Siellä on hyvä mahdollisuus.”

VaLePan valmentaja Janne Kangaskokko oli samaa mieltä.

”Homma ei ole taputeltu tällä. Meillä on hyvä joukkue”, Kangaskokko painotti.

VaLePan syöttö- ja vastaanottopeli toimi mainiosti kolme ensimmäistä erää, mutta homma kaatui kehnoon lyöntipeliin.

Sastamalalaiset tekivät tutussa kotisalissa peräti 18 suoraa hyökkäysvirhettä, kun taitava ja suoritusvarma vastustaja selviytyi illasta kuudella erehdyksellä.

MITÄ TAPAHTUI?

Papat näyttivät mallia

Veteraanit tikissä: Benfican hakkuri Hugo Gaspar on ohittanut jo 40 vuoden merkkipaalun ja pelaa ikäisekseen ihailtavan terävästi. Vieraiden brasilialainen teholaituri Rapha (17/+9) on vain kaksi vuotta nuorempi.

Yleisöä: 864.

Entä nyt? VaLePa kohtaa vielä ennen Portugalin-matkaa liigasyksyn ilopillerin Loimun. Raisiolaisyllättäjä on aloittanut kauden neljällä peräkkäisellä voitolla.

Kovaa vastusta

Mestarien liigan lohkovaihe on ollut VaLePan selkeänä maalina joukkueen kokoamisesta lähtien. Ensiesiintyminen nähtiin kaudella 2017–18. Silloin heltisi riemukas 3–2-kotivoitto kreikkalaisesta PAOK Thessalonikista ja kertyi tukku unohtumattomia elämyksiä.

Jos sastamalalaisjoukkue valtaa lohkopaikan, vastustajiksi tulevat italialainen Lube Civitanova, belgialainen Knack Roeselare ja ranskalainen Tours. Ensimmäisenä etappina on vieraspeli Civitanovaa vastaan 9.11.

Civitanovassa pelaa kolme tuoretta maailmanmestaria (Simone Anzani, Fabio Balaso ja Mattia Bottolo), mutta pitkän maajoukkueuran tehnyt Ivan Zaitsev on edelleen joukkueen kirkkain tähti.

Jos seinä nousee eteen, pelit jatkuvat marraskuun puolivälissä Euroopan toiseksi kovimmassa seurakilpailussa CEV-cupissa.

Vastustajana on viime syksyltä tuttu Modena. Italialainen huippujoukkue vieraili silloin Sastamalassa brasilialaisen passarin Bruno Rezenden ja ranskalaisen laiturin Earvin N’Gapethin johdolla. Sama kaksikko tähdittää Modenaa edelleen.

VaLePan Karli Allik elehtii tilanteen jälkeen, että se ei mennyt aivan toivotusti.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos