Benfica murskasi VaLePan unelman Mestarien liigan lohkovaiheesta – Suomen mestarin europelit jatkuvat Modenan tähtiä vastaan

Sastamalaisjoukkue jäätyi täydellisesti johdettuaan kolmatta erää parhaimmillaan jo kahdeksalla pisteellä.

Mikään ei muuttunut viikossa – Benfican juhlat jatkuivat Lissabonissa.

27.10. 0:01

Vammalan Lentopallo nousi tukalasta ahdingosta taistelemaan Mestarien liigan lohkopaikasta, kunnes joukkue suli pahasti Lissabonin myöhäisillassa.

Sastamalalaisjoukkue menetti kolmannessa erässä peräti kahdeksan pisteen johdon (17–8) Benficaa vastaan. Samalla romuttui VaLePan suuri unelma.

Syvällä käynyt Benfica huomasi tilaisuutensa, löysi hurmoksen ja nousi kotivoittoon lukemin 3–1 (25–16, 20–25, 25–23, 25–18).

Samalla portugalilaisjoukkue eteni Euroopan kovimmassa seurakilpailussa himoittuun lohkovaiheeseen.

”Päällimmäisenä tunteena on tietenkin hirveä pettymys. Meillä on selkeästi laadukkaampi joukkue kuin vuosi sitten, mutta emme olleet vieläkään riittävän kovia. Hyökkäys ei riittänyt”, Lissabonista tavoitettu VaLePa-luotsi Janne Kangaskokko harmitteli.

Kamppailun alussa näytti vahvasti siltä, että Benfica vie VaLePalta pelihuumorin Sastamalasta tutulla tavalla – loistavalla puolustuspelillä.

Vieraat pääsivät tälläämään useaan otteeseen täydellä kädellä, mutta kotijoukkueen pelaajat napsivat palloja ylös ihailtavalla taidolla.

VaLePan usko hiipui, kun Benfica napsi helpon pisteen sieltä ja toisen täältä.

Pelin luonne muuttui yllättävästi toisessa erässä, kun varsinkin Karli Allik syttyi pelaamaan ja Urpo Sivula heräsi horroksestaan.

VaLePa-ralli jatkui entistä rajumpana kolmannessa erässä, kunnes joukkue jäätyi pahasti Benfican koottua pahasti rakoilleet rivinsä. Erän lopun ratkaisevat hyökkäysvirheet tulivat Sivulalle.

”Emme pystyneet vastaamaan, kun kaveri kokosi rivinsä notkahduksen jälkeen ja sai hurmoksen päälle. Syöttö ja vastaanotto riitti hyvin, mutta hyökkäyspuolella on vielä työsarkaa”, Kangaskokko summasi.

Libero Eetu Pennanen nosti ja puolusti upeasti. Allik käytti torjunnan yläkäsiä hienosti hyväkseen ja onnistui myös syötöissään. Ruotsalaissentteri Jacob Ekman teki vahvaa jälkeä keskellä.

Alkuviikko on ollut Benficalle täysosuma. Seuran jalkapallomiehistö pehmitti tiistaina Juventuksen 4–3 ja pudotti italialaisjätin Mestarien liigasta. Keskiviikkoiltana seuran lentopallojoukkue varmisti pääsynsä Mestarien liigan lohkovaiheeseen.

Benfica päätti VaLePan pelit Mestarien liigassa jo toisena syksynä peräkkäin. Viime kaudella joukkueet kohtasivat jo toisella kierroksella.

Eurotaipaleessa on muutenkin paljon samaa kuin vuosi sitten. Kun VaLePa putosi Mestarien liigasta, CEV-cupissa vastaan tuli italialainen tähtisikermä Modena.

Asetelma toistuu nyt.

VaLePa isännöi ensimmäistä osaottelua 9. marraskuuta. Toinen kamppailu pelataan Modenassa 16. marraskuuta.

Laituri Earvin N’Gapeth ja passari Bruno Rezende loistavat edelleen Modenan kirkkaimpina tähtinä. N’Gapeth ratkaisi Ranskalle olympiakullan viime vuonna. Bruno tahditti Brasilian olympiakultaan 2016 oli finaalissa myös 2008 sekä 2012.

Italian legendaarisimpaan lentopalloseuroihin lukeutuva Modena jäi viime kaudella kotimaan sarjassa neljänneksi ja siksi Mestarien liigan ulkopuolelle.

Modena on vahvistanut täksi kaudeksi rivejänsä turkkilaisella tähtihakkurilla Adis Lagumdzijalla ja pari viikkoa sitten vielä kokeneella ranskalaislaiturilla Nicolas Marechalilla.

Juttuun lisätty valmentaja Janne Kangaskokon kommentit 27.10. klo 10.38 ja täsmennetty tulevan Modena-pelin pelipäiviä 27.10. klo 14.20.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos