Lylynperä hiihti 20 kilometriä ”sprintin kaltaista hiihtoa” ja oli neljänneksi paras suomalainen

Maastohiihdon maailman cupissa kisattiin viikonloppuna Lillehammerissa.

Katri Lylynperä hiihti perinteisen 20 kilometriä Lillehammerissa. Kuva on Oberstdorfin MM-kisamaisemista viime vuodelta.

5.12.2022 8:11

Sastamalalainen Katri Lylynperä oli neljänneksi paras suomalaisnainen sunnuntaina maastohiihdon maailman cupissa Norjan Lillehammerissa. Sprinttimatkoille erikoistunut Lylynperä hiihti 20 kilometrin yhteislähtökisassa 22:nneksi. Kisa hiihdettiin perinteisellä hiihtotavalla.

Lylynperä kirjoitti kisan jälkeen Facebook-päivityksessään kisan olleen vaiheikas ja vertasi pitkää matkan yhteislähtökisaa jopa sprinttiin.

”20 kilometrin verran oli perinteisen sprintin kaltaista hiihtoa tänään tarjolla. Oli viihdyttävää seurata kilpailun aikana ladunvaihtoja ja erilaisten tilanteiden kehittymistä. Pienistä virheistä ehti kilpailun aikanakin oppia ja tehdä seuraavalla kierroksella parempia ratkaisuja”, Lylynperä kertoi.

Kisan suomalaisnimet olivat neljänneksi hiihtänyt Krista Pärmäkoski ja viidenneksi sijoittunut Kerttu Niskanen. Suomalaiskaksikko jäi perinteisen hiihtotavan kilpailun loppukirissä lopulta vain parin metrin päähän palkintokorokkeesta.

Voittoon hiihti Frida Karlsson, joka näytti lopussa hyytyvän jo kärkipaikaltaan, mutta ruotsalainen sinnitteli maaliviivan yli ensimmäisenä ennen Norjan Tiril Udnes Wengiä ja maannaistaan Ebba Anderssonia.

Pärmäkoski jäi Karlssonista 2,9 sekuntia ja Niskanen 3,5 sekuntia. Anne Kyllönen hiihti kolmantena suomalaisena vajaan 20 hiihtäjän pääjoukossa ja oli lopulta maalissa 18:s. Kyllösen ero kärkeen kasvoi maalissa puoleen minuuttiin. Muista suomalaisista Hilla Niemelä sijoittui 37:nneksi ja Eveliina Piippo lykki 41:nneksi.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos