Sarjajohtaja VaLePa käänsi tiukat ratkaisupallot erien lopussa – Hyvän olon tunne hiipi jo kolmannessa: ”Luulimme, että loppu tulee ilmaiseksi”

Jacob Ekman ja Urpo Sivula olivat pelipäällä Loimaan illassa. Kuva on syksyn kotipelistä Vexve-areenalta.

11.12.2022 8:14

Ennakkosuosikki VaLePa piti pintansa, vaikka Hurrikaani laittoikin sastamalalaisvieraat tiukoille Loimaalla lauantai-iltana. Peräti kaksi erää venyi jatkopalloille, mutta päättyi kuin päättyikin VaLePan voittoon.

Koko ottelu ja kolme sarjapistettä kirjattiin VaLePalle luvuin 0-3 (24-26, 16-25, 24-26).

Pelin hahmoja VaLePalta oli muun muassa ruotsalaiskeskitorjuja Jacob Ekman, joka hyökkäsi 13 pistettä ja tilastoi tehot 13/+11. Parhaana palkittiin Urpo Sivula (18/+10).

Hurrikaanin parhaana palkittu Kristers Darzans sai kolmeen erään peräti 42 passia, mutta hänenkään hyvä iltansa ei Hurrikaanin kannalta riittänyt. VaLePa vaimensi latvialaishakkurin hyvin.

Hurrikaanin valmentaja Jussi Heino laittoi tiukkoja erätappiota kokemattomuuden piikkiin.

”Kyllä sillä on merkitystä jatkopalloilla, jos joukkue on pelannut yhteensä parituhatta liigapeliä, tai muutaman sadan.”

Kotijoukkueella oli avauserässä paikka napata VaLePalta erävoitto, mutta lopulta rutinoituneempi pukkijoukkue oli tehokkaampi.

VaLePan Sivula harmitteli pelin heikkoa alkua. Ensimmäisen erän alussa VaLePa päästi isännät jo 21-16 johtoon.

”Eka erä oli meiltä vaatimaton. Ei saatu oikein konetta käyntiin”, Sivula myönsi.

Toinen erä oli toista maata. VaLePa ei tehnyt erässä yhtään hyökkäysvirhettä ja hyökkäysprosentti oli 63. Kolmaskin alkoi vieraiden komennossa, kun Severi Savonsalmi Hurrikaanin syöttövirheen jälkeen syötti seitsemän kertaa ja tilanne oli jo 8-0.

Hurrikaani aloitti kirin Heinon vaihdettua Lauri Vanhasen ja Mikko Suomalaisen tilalle Adrián Petrufin ja Miro Leinosen. Ottelun kulku muuttui ja hetkessä kotijoukkue oli johtotilanteessa 16-14.

VaLePan valmentajan Janne Kangaskokon mukaan helppo erän alku tuuditti joukkueen hyvän olon tunteeseen. ”Meillä suoristui selkä kolmannen erän vahvan alun jälkeen ja luulimme, että loppu tulee ilmaiseksi”, Kangaskokko myönsi.

VaLePan eduksi pelin käänsi ratkaisuhetkillä tasaisuus. Hurrikaani kärsi virheputkista.

”Reilut kaksi erää oli hyvää lentopalloa. Tasaisuutta tarvitaan lisää, ja sitä tulee harjoitusten ja pelikokemuksen myötä”, Heino totesi.

Yleisöä Loimaan hallissa oli 643.

Seuraavaksi VaLePa pelaa Raisiossa Loimua vastaan 17. joulukuuta. Vielä ennen joulua on myös kotipeli; keskiviikkona 21.12. Hurmosta vastaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos