Eduard Venskin luotsaama Kyky Betset haastoi vahvasti VaLePaa kaksi erää

VaLePalle voitto Vexve-areenalla lauantaina Kyyjärven Kyky Betsetiä vastaan.

15.1. 11:19

Yli 600 katsojaa seurasi Sastamalan Vexve-areenalla, kun VaLePa-ikoni Eduard Venskin valmentama Kyky Betset Kyyjärveltä haastoi isäntäjoukkue VaLePan.

VaLePan kokoonpano poikkesi totutusta. Kahden ensimmäisen erän alussa oli käynnistymisvaikeuksia, mutta Severi Savonsalmen syöttövuorojen aikana VaLePa nousi erävoittoihin.

VaLePa voitti ottelun 3–0 (25-18, 25-22, 25-13).

Ensimmäinen erä alkoi VaLePan virhesumalla. Kun Kyky Betset johti 12–10, oli VaLePa tehnyt 5 syöttövirhettä ja 3 suoraa hyökkäysvirhettä ja yksi hyökkäys päättyi torjuntaan.

Tilanteessa 20–18 nähtiin kauden pisin palloralli Vexve-areenalla. Sen päätti lopulta Jiri Leinonen nelospaikalta. VaLePan erän viidestä viimeisestä pisteestä Leinonen hyökkäsi kaksi ja torjui kaksi. Jacob Ekman päätti erän keskihyökkäyksellä.

Toinen erä oli Kyky Betsetin niukkaa hallintaa, kunnes Illia Liunenkon ja Oskari Keskisen peräkkäisillä hyökkäyksillä vieraat etenivät 18–13 johtoon. Siitä alkoi takaa-ajo.

Kolmas erä oli selkeää VaLePan hallintaa ja se ratkesi selvästi VaLePan eduksi. Karli Allik ja Jiri Leinonen hyökkäsivät erässä 100 prosentin teholla.

Leinonen pelasi erinomaisen pelin: vastaanotto 78 prosenttia, hyökkäys 65 prosenttia. Myös sadannen liigapelinsä pelannut Tino Vuori onnistui hakkurina. Kolmensadan liigapelin mies Joel Laakso pääsi hyvän passipelin lisäksi hyökkäämään pari kertaa näyttävästi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos