Pesäpallobuumi: Sastamalan Kumuri pakkaa auton täyteen pelivälineitä ja lähtee kylille kiertämään

Sastamalan pesäpalloseura on hakenut hankkeelle Opetus- ja kulttuuriministeriön seuratukea.

Sastamalan Kumuri palkitsi joukkueet ja pelaajat syksyllä kauden päätteeksi. Tässä E-poikien joukkue.

16.1. 10:00

Meillä jokaisella on jokin mielikuva, kun kuulee sanan jäätelöauto tai kirjastoauto. Mutta entä pesisauto?

Sastamalan Kumuri toteuttaa pesisautohankkeen, jonka tarkoituksena on Sastamalan kylien asukkaiden, koulujen oppilaiden ja päiväkotilasten liikuttaminen sekä liikunnallisuuden aktivoiminen.

Välineenä liikuttamisessa toimii pesisauto, josta löytyvät tarvittavat pesisvälineet sekä päiväkoti- ja koulupäiviin sopivat monipuolisuusvälineet ja ennen kaikkea koulutetut ohjaajat ohjaamaan toimintaa. Pesisautotoimintaan palkataan kaksi pääohjaajaa sekä 3-4 apuohjaajaa.

Pesisauto lähtee kyläkierrokselle huhtikuussa. Se kiertää Sastamalan kylillä kotipesästä toiseen tarjoten monipuolista pesistoimintaa osallistujille. Kyläkierrokset jatkuvat syyskuulle asti.

Pesisautotoiminta tuo Sastamalaan elinvoimaisuutta tuottamalla palveluja lähelle asukkaita. Hanke keskittyy lasten, nuorten sekä perheiden yhteisöllisyyden aktivoimiseen lisäämällä hyvinvointia liikunnan kautta.

Suunniteltuja kohteita tulevana kesänä ovat muun muassa Häijää, Karkku, Kiikka, Kiikoinen, Stormi ja Suodenniemi. Hanke saattaa myöhemmin laajeta myös Huittisiin ja Punkalaitumelle.

Pesisautoa voi myös varata

Huhti-, touko- ja elokuun aikana pesisautotoimintaa voi varata kouluille ja päiväkodeille. Kesäaikaan pesisautotoiminta järjestää pesiskouluja, perhepesistä tai lady-pesistä. Pesisautoa voi varata myös Tyhy-toimintaan sekä yksityistilaisuuksiin.

Pesisautosta löytyy liikuttamiseen tarvittavat välineet, kuten mailat, pallot, pesäpalloräpylät, syöttölautaset, lyöntitutka, verkko, pehmopallot, merkkikartiot, sekä päiväkoti- ja koulupäiviin sopivat monipuolisuusvälineet. Pesisauton mukana paikalle saapuvat koulutetut ohjaajat ohjaamaan toimintaa.

Sastamalan Kumurin tavoitteena on harrastajamäärän lisääminen.

Hetki hankkeen toteuttamiseen on mitä otollisin. Pesäpallolla on vahva kasvubuumi Sastamalassa. Harrastajia Kumurin ryhmissä ja joukkueissa on jo nyt ympäri Sastamalaa.

Perinteisessä puulaakissa on esimerkiksi oma joukkueensa Kiikasta, Kiikoisista ja Mouhijärveltä. Myös Sastamalan kaupunki on osoittanut mielenkiintoa ja suorastaan toiveita kolmannen sektorin toimijoille kaupungin kylien toiminnan virkistämiseksi ja yhteisöllisyyden tukemiseksi.

Tämän hankkeen suunnittelu on jo alkanut vuonna 2020, mutta korona on sotkenut ajatuksen toiminnasta kahdeksi vuodeksi. Nyt lienee se hetki, että ajatukset voi pukea teoiksi. Kumuri on hakenut hankkeelle Opetus- ja kulttuuriministeriön seuratukea.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos