Katri Lylynperä puolustaa mestaruutta viikonlopun SM-hiihdoissa Tampereella – Toivoo tuttuja kannustamaan

Vammalasta kotoisin oleva Katri Lylynperä nähdään kilpaladulla perjantaina ja sunnuntaina.

Katri Lylynperä nähdään SM-hiihtoladulla viikonloppuna Tampereella.

19.1. 14:00

Vaikka sade on sulattanut lumet monin paikoin, niin Tampereen Kaupissa kisataan SM-hiihdoissa suunnitelmien mukaan. Tykkilumilatu on leudosta talvisäästä huolimatta hyvässä kunnossa.

SM-kisoihin valmistautuu myös Vammalasta kotoisin oleva, Vuokatti Ski Teamia edustava Katri Lylynperä, 29.

Hän osallistuu perjantaina parisprinttiin ja sunnuntaina henkilökohtaiseen sprinttikisaan.

Kaupin sprinttilatu on pituudeltaan 1,6 kilometriä. ”Se on sprinttimatkaksi aika pitkä. Minua ei olisi haitannut, vaikka matka olisi ollut vähän lyhyempikin”, Lylynperä toteaa.

Nopeimmat hiihtävät tuon matkan 2,5 minuuttiin ja hitaimmilla siihen menee yli neljä minuuttia. Keli vaikuttaa Lylynperän mukaan merkittävästi.

”Kaupissa oli ennakkokilpailut ja siellä hiihdin sprinttiradan noin neljään minuuttiin.”

Kauppi on Lylynperälle tuttu harjoitus- ja kisapaikka. ”Kävin lukion Sammon lukion urheilulinjalla ja silloin Kauppi oli pääasiallinen harjoituspaikkani. Asuin tuolloin Vammalassa, mutta siellä ei siihen aikaan ollut vielä tykkilumilatua, vaan lähin oli Tampereella.”

SM-hiihdoissa ovat paikalla kotimaisen hiihdon kärkinimet. Mitalisijat ratkotaan vapaan parisprinteissä, perinteisen sprinteissä sekä miesten 15 kilometrin ja naisten 10 kilometrin vapaan kisoissa.

Lylynperä toivoo näkevänsä paikalla paljon tuttuja kannustamassa.

Katri Lylynperä puolustaa viikonlopun SM-kisoissa sprinttimestaruuttaan aiemmilta vuosilta. Lylynperä on menestynyt myös kansainvälisesti. Kovin saavutus on maailmancupin viides sija.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos