Lauri Joona haki oppia Monte Carlosta ja kiirehti sitten takaisin kotimaan ralliteille

Lauri Joonalla pitää kiirettä. Tulevana lauantaina on vuorossa SM-osakilpailu Kuopiossa ja sieltä matka jatkuu Ruotsiin kauden toiseen MM-ralliin.

3.2. 14:00

Rovaniemi – Monte Carlo – Kuopio – Ruotsi. Siinä tammi- ja helmikuun merkintöjä Lauri Joonan kisakalenterissa.

Tälle kaudelle uuteen kalustoon, tiimiin ja luokkaan siirtynyt Joona on ollut varsin vilkas liikkeissään heti alkuvuodesta. Rallikausi alkoi tammikuun puolessa välissä Rovaniemellä ajetulla Arctic Lapland Rallyllä. Kisasta tuloksena oli kolmas sija ja korotetut SM-pisteet.

Ralli SM -sarjan toinen osakilpailu kisataan Kuopiossa lauantaina 4. helmikuuta.

Napapiiriltä Joona suuntasi lähes suoraan rallin MM-sarjan avaukseen Monte Carlo ralliin. Osallistujalistasta hallitsevan WRC3-mestarin nimeä ei kuitenkaan vielä tänä vuonna löytynyt.

”Käytiin nuotittamassa legendaarinen Monte tulevaisuutta silmällä pitäen. Samalla otettiin vähän oppia ajamiseen isoilta pojilta”, valottaa Joona matkan taustoja.

Tällä viikolla on vuorossa kauden toinen SM-osakilpailu Kuopiossa. Tiivis kahdeksan erikoiskokeen rallilauantai pitää sisällään lähes 95 erikoiskoekilometriä savolaisessa talvimaisemassa.

TGS Škoda Motorsport Suomi -tiimissä kilpailevat Joona ja kartturi Tuukka Shemeikka starttaavat Škoda Fabia Rally2 Evolla kisaan numerolla 3.

”Hyvällä fiiliksellä lähdetään Kuopioon. Paljon ei ole kokemusta noilta seuduilta, mutta ainakin viime vuonna reitti oli hieno ja hyvässä kunnossa. Tavoite on parantaa sekä ajamista että sijoitusta Tunturista. Koitetaan saada nousujohteinen kisa, kerätä rohkeutta ja luottoa omaan ajamiseen ja olla ajallisesti lähempänä luokan kärkeä”, kertoo Joona.

Kuopiosta Joona ja Shemeikka matkaavat heti Ruotsiin, missä ajetaan kauden toinen MM-ralli.

”Ruotsin MM-ralli on meidän debyytti WRC2-luokassa, ja sitä odotetaan innolla.”

Ralli SM -sarjan toinen osakilpailu, IsoValkeinen SM-Ralli Kuopio, käynnistyy lauantaiaamuna 4. helmikuuta.

Rallissa ajetaan kahdeksan erikoiskoetta, yhteispituudeltaan vajaat 95 kilometriä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos