Joona ajoi kahdeksanneksi Ruotsin MM-rallin WRC2-luokassa – “Ollaan tyytyväisiä suoritukseen ja sijoitukseen”

Sastamalalainen Lauri Joona kilpaili Ruotsissa viikonloppuna.

Lauri Joona ajoi Ruotsin MM-rallin WRC2-luokassa kahdeksanneksi. Kartturina oli Tuukka Shemeikka.

13.2. 14:30

Rallin MM-sarjan toinen osakilpailu ajettiin Ruotsissa viikonloppuna. Sastamalalaiselle Lauri Joonalle kilpailu oli ensimmäinen MM-sarjan toiseksi ylimmässä WRC2-luokassa. Luokan osallistujalista oli varsin kovatasoinen, joten Joona ja kartturi Tuukka Shemeikka lähtivät kisaan maltillisin tavoittein.

”Realistinen tavoite on asetettu luokan puoliväliin. Jopa kympin nippuun on jo aika kova päästä, jos kaikilla kilpakumppaneilla menee kisa nappiin”, kertoi Joona ennen rallin alkua.

Kilpailun aikana kokeneemmat kilpakumppanit kärsivät penkkakosketuksista ja tekniikkahaasteista, mutta Joona ajoi koko 18 erikoiskoetta sisältäneen nelipäiväisen MM-rallin maltillisesti ja lähes virheettömästi. Tämä kannatti, ja kaksikko oli parhaimmillaan jo luokassa viidentenä. Lopputuloksissa muiden kokemus oli kuitenkin valttia, ja ensikertalainen löytyy tuloksista sijalta kahdeksan.

Tulokaskuljettajien WRC2 Challenger -sarjassa Joona on Ruotsin jälkeen neljäntenä.

”Ihan hyvä kilpailu, tavoitteiden mukaan ajettiin. Kympin nippuun päästiin, vähän paremminkin”, totesi iloinen Joona kilpailun maalissa.

Toista kertaa Uumajan ympäristössä ajettu MM-ralli ajettiin lähes täydellisissä talviolosuhteissa ja rallifaneja oli runsaasti reitin varrella.

”Tiet olivat tosi nopeita ja jotkut menivät aika pahasti urille, mikä on aina haastavaa renkaille. Välillä oma ajo oli vähän turhankin varovaista. Kello ei aina tykännyt, mutta miehistö sitäkin enemmän. Paljon saatiin kuitenkin oppia, siitä on ihan varmasti hyötyä jatkossa”, Joona analysoi.

”Oli kyllä hieno kilpailu. Ollaan tyytyväisiä sekä omaan suoritukseen että sijoitukseen. Iso kiitos tiimille ja kaikille yhteistyökumppaneille!”

Ruotsissa Lauri Joona ja Tuukka Shemeikka kilpailivat samalla Škoda Fabia Rally2 Evolla kuin rallin SM-sarjassakin. Seuraava MM-startti ei ole vielä tiedossa. Seuraava kisa kotimaassa on SM-sarjan talvikauden päättävä Jyväskylän Talviralli maaliskuun alussa.

Lopputulokset: Ruotsin MM-ralli, WRC2

1. Oliver Solberg (SWE)

2. Ole Christian Veiby (NOR) +42.3

3. Sami Pajari (FIN) +1:15.1

4. Georg Linnamäe (EST) +2:21.1

5. Marco Bulacia (BOL) +2:41.5

6. Teemu Suninen (FIN) +2:48.20

7. Emil Lindholm (FIN) +3:10,5

8. Lauri Joona - Tuukka Shemeikka (FIN) +3:10,6

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos