Miksi Suomen tähtihiihtäjän kohuttua taustahahmoa kutsutaan erikoisella termillä? Jättisakot hoitanut Olli-Pekka Ojansivu pitää hiihtoa ”helvetin tylsänä lajina” ja vihaa talvea

Lentopallolegenda on löytänyt saman aaltopituuden MM-hiihtojen avausmatkalla säväyttäneen Perttu Hyvärisen kanssa.

Entinen huippulentopalloilija Olli-Pekka Ojansivu manageroi huippuhiihtäjä Perttu Hyväristä omanlaisella tyylillään.

25.2. 18:18

Ei ollut iso ihme, kun Perttu Hyvärinen räväytti MM-hiihtojen avausmatkalla ja varsinkin sen jälkeen.

Komeasti kymmenenneksi sijoittunut Hyvärinen mainosti tv-haastattelussa henkilökohtaisen yhteistyökumppaninsa pikaruokapakettia ja sai tästä Hiihtoliitolta 3000 euron sakot.

Hyvärisen kohuttu manazeri Lelu Ojansivu lupasi ottaa sakot kontolleen ja ilmoitti kohta perään myyneensä Hyvärisen kisa-asun kolmella tonnilla.

Ojansivun oikea etunimi on Olli-Pekka, mutta kaikki tuntevat takavuosien lentopallotähden paljon paremmin Leluna.

Eikä manazerissa ole kirjoitusvirhettä. Kuopiolaistunut lajilegenda kulkee nimenomaan tällä tittelillä.

”Manageri tekee oikeata työtä, manazeri hämmentää”, Ojansivu tiivisti.

Perttu Hyvärinen avasi MM-kisansa perjantaina yhdistelmäkisassa.

Hämmentäminen onnistui arvokisa-avauksessa erinomaisesti.

”Hiihdon markkinointi on ollut hirveän varovaista ja kaavoihin kangistunutta. Lähdimme kokeilemaan jotakin erilaista. Haluamme hämmentää”, Ojansivu heitti.

Hyvärisen ja Ojansivun ohella tiimissä on kaksikon läheinen ystävä Akseli Muraja. Lähtölaukauksena oli Instagramissa julkaistu hulvaton video. Se herätti heti laajaa huomiota ja suosiota.

Mutta äkkiseltään askeettisuutta vaativa hiihto ja show-mies Ojansivu tuntuu oudolta yhdistelmältä?

”Pidin hiihtoa helvetin tylsänä ennen kuin ryhdyimme tekemään yhteistyötä Pertun kanssa. Tämä tylsyys näkyi ennen kaikkea markkinoinnissa. Tottakai tiesin, että hiihto on äärettömän kova ja kurinalaisuutta vaativa laji. Mutta homma ei voi olla aina niin hirveän vakavaa. Hiihto ei voi olla koko elämä.”

Ojansivu huomasi nopeasti, että hänen ja Hyvärisen ajatusmaailmassa on paljon yhteisiä piirteitä.

”En ole lähtenyt muuttamaan Perttua. En ole sanonut, että vedä noin ja noin. Hän on vetänyt itse. Olen kannustanut siihen, että hän uskaltaa olla oma itsensä. Antaa tulla vaan, miltä tuntuu.”

Hyvärinen seurasi keväällä Ojansivun ja toisen Savo Volleyn keulakuvan Antti Siltalan esityksiä SM-finaaleissa. Vanhat herrat olivat jo raihnaisia, mutta itsetunto hipoi Kuopio-hallin kattoa.

”Kai Perttu tykästyi, kun me egoiltiin Siltalan kanssa. En ollut hirveän montaa finaalia kentällä, mutta toimin eri tavalla kuin muut”, Ojansivu arveli.

Miten luonnehtisit huippuhiihtäjän manazerointia?

”Kaikki eivät voi olla iivoniskasia eivätkä kristapärmäkoskia. Pitää löytää keinoja, joilla erotut, vaikka et voita tai et pääse aina edes palkintopallille. Silloin on keksittävä konsteja erottumiseen ja mietittävä tuotteistamista uudelta pohjalta. Suunnitteilla pitää olla koko ajan jotakin erilaista ja hullua.”

Ojansivu seuraa MM-hiihtoja kotisohvalta siviilityönsä takia. Henkilöstöpalveluyrityksessä työskentelevällä asiakkuuspäälliköllä ei ollut varaa ottaa palkatonta vapaata. Lainoja pitää lyhentää säännöllisesti.

”Ei Perttua tarvitse lietsoa huippuiskuun millään tavalla. Hän on hyvässä kunnossa – ja itseluottamus on kohdallaan. Valmistautuminen on mennyt hienosti ilman murehtimisia ja märehtimisiä. Ei tässä tarvitse muuta kuin heittää huonoa läppää ja pitää hänet tarpeeksi rentona.”

Kuinka korkealle Perttu voi parhaimmillaan yltää?

”Jos kaikki menee nappiin, hänellä on mahkut palkintopallille. Tästä saatiin viitteitä heti avausmatkalla. En edes tiedä, mikä on hänen päämatkansa. Kaikki näyttävät kamalan samoilta”, Ojansivu lohkaisi.

Olisiko sinusta voinut tulla huippuhiihtäjä?

”Ei missään nimessä. Se vaatii niin kurinalaista elämäntyyliä. Ei pienintäkään saumaa”, Ojansivu vastasi.

Milloin olet hiihtänyt viimeksi?

”Yläasteella. Kun Perttu otti tämän puheeksi, sanoin etten voi hiihtää, kun on niin isot jalat. Ei löydy sopivia monoja. P..kele – Perttu löysi monot. Onneksi vielä ei ole suksia. Tämä laji ei tunnu hirveän omalta, kun vihaan talvea muutenkin.”

KUKA?

Lelu Ojansivu

Oikea etunimi Olli-Pekka.

Syntyi 31.12.1987 Vammalassa.

Värikäs hakkuri on VaLePan kasvatti.

Pelasi Suomessa myös Pielaveden Sammossa, Kokkolan Tiikereissä ja Savo Volleyssa.

Voitti neljä SM-kultaa, kolme SM-hopeaa ja kuusi kertaa Suomen cupin.

Pelasi ammatikseen Kreikassa (PAOK Thessaloniki), Ranskassa (Toulouse), Turkissa (Sivas, Afyon Yuntas), Venäjällä (Pietarin Avtomobilist, Kemerovo), Romaniassa (Tomis Constanta), Iranissa (Shahrdari Urmia).

Kuului maajoukkueen vahvuuteen 2007–19 ja pelasi kaikkiaan 200 A-maaottelua. Yhdet MM-kisat ja kolmet EM-kisat.

Vuoden paras lentopalloilija 2015 ja 2016.

Lopetti uransa kevään 2022 SM-finaaleihin.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos