Lauri Joonan kartturi sairastui, mutta kaksikko ajoi silti kolmanneksi

Lauri Joonan debyyttikausi Ralli SM -sarjan kuninkuusluokassa on alkanut hienosti. Talvikausi päättyi Jyväskylässä kauden toiseen kolmossijaan.

Lauri Joona ja Tuukka Shemeikka olivat vauhdissa Jyväskylän rallissa.

6.3. 13:55

Ralli SM -sarjan kolmas ja samalla talvikauden viimeinen osakilpailu järjestettiin viikonloppuna Jyväskylän seudulla. Sastamalalainen Lauri Joona kävi hakemassa kisaan vauhtia helmikuun alkupuolella ajetusta Ruotsin MM-rallista.

”Ruotsista saatiin lisää kilometrejä ja oppia siitä, miten SM1-luokan Škodaa tulee käsitellä”, kertoi Joona ennen Jyväskylän Talvirallia.

Lauri Joona ja kartturi Tuukka Shemeikka kilpailevat ensimmäistä kauttaan SM-sarjan kuninkuusluokassa. Kaksikko ajaa TGS Škoda Motorsport Suomi -tiimissä Škoda Fabia Rally2 Evolla.

Lähtökohta kauden kolmanteen SM-ralliin ei ehkä ollut paras mahdollinen kartturin sairastuttua aivan kilpailun kynnyksellä. Onneksi tauti talttui ja kaksikko pääsi matkaan.

SM Jyväskylän Talvirallissa ajettiin seitsemän erikoiskoetta MM-rallistakin tutuilla hienoilla keskisuomalaisille ralliteillä. Joona ja Shemeikka nakuttivat erikoiskoeaikoja aivan yleiskilpailun kärjessä, ja vaikka viimeisillä pätkillä tekniikkamurheet ja lumisade hieman haittasivat menoa, oli lopputuloksena hieno kolmas sija.

”Hieno kilpailu ja tosi hieno reitti. Olen erittäin tyytyväinen meidän suoritukseen sekä täällä että koko tällä kaudella. Tehtiin omassa ajamisessa iso harppaus, ja jäätiin kärjelle enää hyvin minimaalisesti verrattuna alkukauteen. Toki vielä löytyy kohtia, mistä kesän kisoihin ammennetaan lisää kyytiä”, iloitsi Joona maalissa.

Kilpailun voittoon ajoi Jari Huttunen ja toiseksi sijoittui Joonan tiimikaveri Teemu Asunmaa.

Asunmaa johtaa SM-sarjaa kevättauolle siirryttäessä, toisena on Juha Salo ja kolmantena Huttunen. Lauri Joona on hyvien suoritustensa siivittämänä hienosti neljäntenä.

Ralli SM -sarjassa on nyt edessä kevättauko ja seuraavat SM-pisteet ovat jaossa Pohjanmaa-rallissa toukokuun puolessa välissä.

Tuukka Shemeikalla ja Lauri Joonalla oli hymy herkässä. SM-rallissa tuli kolmas sija.

Tulokset / SM1-luokka, SM Jyväskylän Talviralli

1. Jari Huttunen 46:23,6

2. Teemu Asunmaa +6,2

3. Lauri Joona–Tuukka Shemeikka +15,0

4. Juha Salo +27,1

4. Juuso Metsälä +1:11,3

6. Niclas Grönholm +1:37,0

7. Anssi Rytkönen +2:10,5

8. Riku Tahko +3:12,4

Pisteet / SM1-luokka, 3/7 osakilpailua:

1. Teemu Asunmaa 67

2. Juha Salo 55

3. Jari Huttunen 50

4. Lauri Joona 47

5. Juuso Metsälä 33

6. Niclas Grönholm 27

7. Anssi Rytkönen 18

8. Riku Tahko 18

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos