VaLePa täydensi joukkuettaan 16-vuotiaalla keskipelaajalla

Matti Köykkä on nuorten maajoukkueessa ja juniorisarjoissa menestynyt pelaaja.

Matti Köykkä on pelannut 6 vuotta sitten edellisen kerran VaLePassa, silloin juniorisarjaa.

14.3. 8:12

Pudotuspeleihin valmistautuva VaLePa on vahvistanut keskipelaajaosastoaan Mikko Karjarinnan loukkaannuttua. Seura kertoo tiedotteessaan, että joukkueeseen on liittynyt liigalainalla 16-vuotias ja 198-senttinen keskipelaaja Matti Köykkä, 16.

Köykkä on Ylöjärven Ryhdin kasvatti ja pelannut kuluvan kauden Kuortaneen valmennuskeskuksessa miesten 1-sarjaa. Valmennuskeskuksen joukkueen pelit päättyivät 1-sarjan pudotuspelien puolivälierissä, minkä johdosta Köykkä saattoi siirtyä VaLePaan. Liigalainalla on mahdollista siirtyä alemmasta sarjasta liigajoukkueeseen runkosarjan loppuun asti.

Köykkä pelaa lisäksi Rantaperkiön Iskun A- ja B-junioreissa.

Hän on muuttanut Kuortaneelta asumaan Sastamalaan. Hän opiskelee Kuortaneen lukiossa, mutta saa Vammalan lukiosta tukea opintoihinsa loppukauden ajan.

Mikko Karjarinta loukkasi akillesjänteensä helmikuussa ottelussa Kyyjärven Kykyä vastaan. VaLePa lähti tämän jälkeen hakemaan kolmatta keskipelaajaa Severi Savonsalmen ja Jacob Ekmanin avuksi.

Seuran tavoitteena oli löytää pelaaja, jolla on kova halu kehittyä pelaajana. VaLePa kertoo, että Köykän kohdalla palaset loksahtivat helposti paikalleen.

Lue lisää: VaLePa katkaisi tappioputken Kyyjärvellä: ”Helpotti todellakin” – Loukkaantuminen synkensi liigakärjen iltaa

Köykkä itse on innoissaan tilaisuudesta.

”Todella mahtava tilaisuus ja kokemus päästä näkemään liigan kärkijoukkueen tekemistä ja päästä itsekin osallistumaan toimintaan”, kommentoi Köykkä.

Nuori pelaaja on saavuttanut junioritasolla jo C- ja B-poikien SM-kultaa, C-poikien SM-pronssia, B- ja A-poikien SM-hopeaa sekä edustanut Suomen maajoukkuetta.

Pohjois-Euroopan Nevza-turnauksesta hänellä on Suomi-paidassa alle 18-vuotiaiden voitto ja alle 18-vuotiaiden EM-kisoista 10. sija.

Korjattu juttua 14.3. klo 8.51: Köykkä ei siirry Kuortaneen lukiosta Vammalan lukion opiskelijaksi, vaan saa tukea opintoihinsa pelikauden ajan Sastamalan paikallisesta lukiosta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos