Savon kevätkunto on kohdillaan, mutta VaLePa-luotsi lähtee luottavaisena välieriin: ”Hyvät lähtökohdat on”

Välierät alkavat torstaina ja VaLePa hakee heti vahvaa otetta ottelusarjaan kahdesta kotipelistä.

VaLePa kohtasi Savon runkosarjassa kolme kertaa ja voitti jokaisen. Nyt joukkueet pelaavat finaalipaikasta. Kuva on syyskuulta Vexve-areenalta.

VaLePa lähtee hakemaan lentopallon mestaruusliigan loppuottelupaikkaa vahvoista lähtökohdista torstaina, kun välierät Savo Volleyta vastaan alkavat.

VaLePa-valmentaja Janne Kangaskokko on syystäkin tyytyväinen; pelaajat ovat kunnossa ja puolivälierät Tuto-Volleyta vastaan lupaavat hyvää.

Mestarisuosikki kellisti viime viikolla turkulaisjoukkueen suoraan kolmessa pelissä ja eteni näin jo 12 kertaa peräkkäin välieriin. Puolivälieräsarja sujui parhaalla mahdollisella tavalla.

”Peli peliltä parannettiin omaa pelaamista ja opittiin tuntemaan vastustajan pelaamista. Hyvät lähtökohdat on tämän puolesta”, Kangaskokko pohti.

Vastaansa välieräsarjaan VaLePa saa monivuotisen kovan vastuksen Savo-Volleyn. Joukkue on lähes sama, jota vastaan sastamalalaisjoukkue väänsi viime keväänä loppuottelusarjan seitsemään otteluun asti.

Tämän kauden runkosarjassa Savo sijoittui viidenneksi, mutta kukisti lopulta selvästi sarjanelosen Karelian Hurmoksen puolivälierissä.

Kova vääntö

Alkukauden epätasaisuuden jälkeen savolaisjoukkue on löytänyt kevätkunnon, mitä VaLePan toimistollakin on seurattu tarkasti.

”Kova vääntö on tulossa. Savon pelaava kokoonpano on vakiintunut, ja joukkue on pelannut paremmin koko ajan.”

”Kun kevät lähestyy, vanhat pelaajatkin innostuvat. Muun muassa Raadik (Andrus) on virkistynyt.”

Suurelta osin joukkue on VaLePalle viime kaudelta tuttu; Raadikin lisäksi joukkueen vastuunkantajia ovat muun muassa Michael Michelau sekä keskitorjujat Jacub Kovac ja Miki Jauhiainen.

Osansa Savon vahvaan kevätvireeseen on tuonut myös hakkuri Veikka Lindqvist sekä kesken kauden joukkueeseen liittynyt passari, puertoricolainen Kevin Rodriquez, joka saa hyvin tehoja irti hyökkääjistä.

Keskimiesosastolla Savo Volleyn joukkueessa kävi kuten Mikko Karjarinnalle VaLePassa, sillä Aleksei Zhbankov joutui leikkaukseen kesken kauden.

VaLePassa Karjarintaa tuuraa nyt nuori Matti Köykkä, joka on päässyt hyvin mukaan joukkueeseen.

”Hän on mukava ja reipas nuorimies ja on päässyt hyvin treeneissä tukemaan ja auttamaan keskarikaksikkoa”, Kangaskokko kehuu.

Odotetut välierät

Mestaruusliigan välierissä on nyt odotettu nelikko. Savon ja VaLePan lisäksi toisesta loppuottelupaikasta pelaavat Akaa-Volley ja Raision Loimu. Loppuotteluun etenee kolmella välierävoitolla.

VaLePan kannalta välierät alkavat maukkaasti, sillä kaksi ensimmäistä peliä on kotikentällä torstaina 30. ja perjantaina 31. maaliskuuta. Kolmas ottelu on tiistaina 4. huhtikuuta Kuopiossa.

”Se olisi iso etu, jos pystyisi siinä kaksi peliä heti kääntämään. Olisi hyvät lähtökohdat vierasreissulle”, Kangaskokko pohtii.

Jos ratkaisua ei löydy kolmessa ottelussa, seuraavat pelataan keskiviikkona 5. huhtikuuta Kuopiossa ja lauantaina 8. huhtikuuta Sastamalassa.

Jos VaLePa etenee finaaliin, kumpaa joukkuetta, Akaata vai Loimua, Kangaskokko toivoo vastaan?

”En tiedä, onko sillä silloin väliä. Akaa on toki lähempänä, mutta antaa joukkueiden ratkaista se keskenään.”

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos