RoPon voittokaava: oma peli ja asenne – Sarja päättyi villiin tanssiin

RoPon P10-joukkueen kauden viimeinen sarjapeli oli huikea jännitysnäytelmä.

RoPon voitonjuhlat. Kuva Lempäälän turnauksesta.

Roismalan Ponnistuksen eli RoPon salibandyn P10-joukkueen kilpasarjan pelit jatkuivat lauantaina 15. huhtikuuta Lempäälässä.

Joukkueen kevään kilpasarjan peleissä ovat usein toistuneet samat kaavat: vastustaja siirtyy pelin alussa nopeasti johtoon sekä se, että hävittyä turnausta seuraa voitokas turnaus. Tällä kertaa Lempäälästä kotiin tuotavaksi oli kahdesta pelistä kaksi voittoa.

Lempäälän turnauksessa vastaan asettuivat Tampereen Ilves 14 ja Lempäälän Sport. RoPon valmennuksella oli etukäteen tiedossa, että molempien vastustajien vahvuus on nopea syöttöpeli. Ennen pelejä RoPon pukukopissa painotettiin oman pelin pelaamista, tiivistä puolustamista sekä nopeita vastahyökkäyksiä.

Ensimmäinen peli pelattiin Ilvestä vastaan. Peli eteni ensimmäisen erän osalta tasaiseen tahtiin. Reilun kuuden minuutin pelin jälkeen RoPo siirtyi 1–0 johtoon, kun pelin alussa useasti laukonut Joel Tönning teki maalin. Erätauolle mentiin tilanteessa 1–1. Toisessa erässä Ville-Pekka Ojala taisteli ja taiteili kaksi maalia RoPolle. Osku Siuko esitti maalissa huipputorjuntoja. Pelissä nähtiin useita kaksinkamppailuja, joissa RoPo vei tilanteet. Varsinkin Väinö Yski oli näissä tilanteissa vahva ja Klaus Syrjälä-Nordlund haastoi vastustajia aktiivisesti. Ottelun lopputulos RoPolle 3–2.

Toinen peli oli Sportia vastaan. Tämä peli ehti vanheta vain 12 sekuntia, kun Sport siirtyi 1–0 johtoon. Tämä toimi hyvänä herätyksenä RoPolle. Tasoitusmaali syntyi ajassa 2:50, kun Ville-Pekka Ojala viimeisteli Viljami Ojalan ja Onni Mikkolan esityöstä. Vain hetkeä myöhemmin tästä hyökkäyspari Yski – Tönning viimeisteli tilanteen 1–2:een.

Ennen pelejä korostettu vastahyökkäyspeli toimi hyvin, kiitos Onni Vehmaan ja Onni Aaltosen pitkien avausten sekä Arttu Kallion varman puolustuspelaamisen. Erätauolle mentiin RoPon johtaessa 2–3. Toisen erän alussa Jooa Kaaja maalissa esitti paraatitorjuntoja.

Tässä turnauksessa puolustajana pelanneen Hugo Kaajan aktiivinen peli palkittiin maalilla ja tilanne oli 2–4. Pelikello näytti aikaa 5:39, kun Väinö Yski kaadettiin läpiajotilanteessa ja tästä seurasi rangaistuslaukaus. Yski namutteli ja iski pallon maaliin, tilanne 2–5.

RoPon Klaus Syrjälä-Norlund (84), Onni Vehmaa (33) ja Onni Mikkola (71) tiiviisti puolustamassa. Kuva Lempäälän turnauksesta.

Tästä alkoi jännitysnäytelmä, kun Sport tuli maali maalilta lähemmäksi ja lopulta tasoitti pelin 5–5:een. Peliaikaa tasoitusmaalin jälkeen oli reilut kaksi minuuttia. Viimeisten minuuttien aika Sport yritti vimmatusti tehdä maalia, jokainen ropolainen laittoi itsensä likoon, blokkasi laukauksia ja taisteli. Peli ratkesi, kun koko kevätkauden hyvin yhteen pelanneet Ojalan veljekset viimeistelivät Viljamin johdolla RoPon voittolukemiksi 5–6. Ansaittu voitto RoPolle. Lempäälässä esiintyi sitoutunut ja yhtenäinen joukkue.

Vielä yksi turnaus edessä

Joukkue osallistuu vielä 22.–23. huhtikuuta Tampereella järjestettävään suureen salibandyturnaukseen, jonka jälkeen koittaa ansaittu kesäloma.

Joukkueen valmentaja Lasse Ojala kertoi, että ensi syksyn sarjoihin osallistumiset ovat vielä auki ja riippuu pelaajien määrästä. Tavoitteena olisi saada joukkue alempaan haastajasarjaan sekä lisäksi joukkue joko ylempään haastajasarjaan tai kilpasarjaan.

Ojala toivottaa kaikki uudet pelaajat ja sapattivapaata pitävät pelaajat mukaan. Joukkueen kesäharjoitukset alkavat kesäkuussa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos