Kumurin E-tytöt pelasivat historian ensimmäiset pesäpallo-ottelut – Näin siinä kävi

Kumurin tyttöjoukkueesta puolet pelasi ensimmäisen pelinsä ja toisella puolella oli kokemusta lähinnä pienpesiksestä.

Sastamalan Kumurin E-tytöt aloittamassa elämänsä ensimmäistä pesäpallo-ottelua.

Alku aina hankalaa tai ainakin hyvin opettavaista. Sastamalan Kumurin E-tytöt pelasivat historian ensimmäiset pesisottelut lauantaina Kokemäen Pitkäjärvellä.

Kolmessa turnausottelussa pelikumppanit olivat selkeästi parempia, mutta opintopäivä antoi paljon pelikokemusta. Kumurin joukkueesta puolet pelasi aivan ensimmäistä peliään ja toisella puolella oli kokemusta lähinnä pienpesiksestä. Satakunnan joukkueet olivat kokeneempia ja pelanneet useamman vuoden.

Ensimmäiseksi Kumurin tytöt kohtasivat Ulvilan Pesä-Veikot. UPV vei voiton juoksuin 28–7. Seuraava peli Harjavallan Jymyä vastaan päättyi lähes samoihin numeroihin, 27–7. Kolmannessa pelissä Kokemäen Kova-Väki oli nimensä mukainen ja takoi voiton juoksulukemin 32–10.

Kumurin ensikertalaisista tsempparipelaajana palkittiin Jenniina Värinen.

Naisten aluesarja

Kumurin naisten aluesarjajoukkue haki pelituntumaa puolestaan sunnuntaina. Joukkue kohtasi Ulvilan Pesä-Veikot ja Kokemäen Kova-Väen.

Ulvilan joukkue on kahtena viime kesänä voittanut sarjan ja harjoituspelien otteet vakuuttavat samaa tulevaankin kesään. Kumurin joukkue toki loi hyvin tilanteita, mutta ulvilalaisten lyöntipeli oli omaa luokkaansa ja voitto 2–0 (14–3, 9–6). Harjoitusmielessä pelin päätteeksi pelatun kotiutuskisan vei puolestaan Kumuri juoksuin 4–2.

Kotijoukkue KKV piti Kumuria ennen näkemättömällä tavalla pihdeissään eikä Kumurin pelaaja löytänyt avausjaksolla edes kolmospesään saakka. Peli osoitti myös sen, ettei se ole ohi ennen kuin se todella päättyy. Toisen jakson viimeisellä tavoittavalla vuorolla Kumurin sisäpeli aukesi Airi Moisiomäen lyönnin myötä ja Kumuri kiri ohi.

Kotiutuskisassa onnistujia oli monta, mutta ehdottomasti periharvinainen kunnari Teresa Niirasen mailasta siivitti Sastamalan joukkueen lopulta voittoon 2–1 (0–2, 6–5, 5–4).

Kokemäen Kova-Väen järjestämässä kevätturnauksessa pelasi 22 joukkuetta useammassa eri sarjassa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos