VaLePan paletti täydentyy – Viime kauden avainpelaajista koossa ainakin kolme

VaLePa julkisti kolme uutta pelaajasopimusta tiistaina.

Tutut vastuupelaajat jatkavat VaLePassa. Tämä varmistui, kun VaLePa julkisti ensi kauden pelaajasopimuksistaan Urpo Sivulan ja Eetu Pennasen sopimukset. Mikko Eskon on kerrottu jatkavan jo aikaisemmin.

Vast’ikään Suomen mestaruutta juhlinut VaLePa kokoaa jo tiiviisti ensi kauden joukkuettaan. Useampi avainpelaaja on nyt koossa, kun sastamalalaisseura tiistaina julkisti kolme pelaajasopimusta.

Seurassa jatkavat viime kaudeksi VaLePaan siirtyneet sastamalalaishakkuri Urpo Sivula sekä paikkakunnalle hyvin asettunut libero Eetu Pennanen. Uutena pukkipaitaan pukeutuu Akaa-Volleysta siirtyvä nuori passari Saku Tuomivaara.

Jo aikaisemmin seura on on kertonut passari Mikko Eskon jatkosta. Myös valmentaja Janne Kangaskokolla on kahden vuoden jatkopaperi käsissään.

Ketkä?

VaLePan uudet pelaajasopimukset

Saku Tuomivaara

Passari

Syntynyt 2002, pituus 192 cm

Junioriseurat: TT-Volley, Luolajan Kajastus, A-Volley, Lempäälän Jyry

Aikuisena: Lempo-Volley ja Akaa-Volley

Eetu Pennanen

Libero

Syntynyt 1991, pituus 181 cm

Junioriseura: East Volley jr.

Aikuisena: Saimaa Volley, Mutalan Riento, Etta, Akaa-Volley, Etta

Urpo Sivula

Hakkuri

Syntynyt 1988, pituus 195 cm

Junioriseurat: Kurun Ryhti, Virtain Urheilijat

Aikuisena: Sampo, Galatasaray (TUR), Monza (ITA), Cavriago (ITA), Berlin (GER), Tiikerit, Izmir (TUR), Loimu, VaLePa, Akaa-Volley, VaLePa

Urpo Sivula on viihtynyt Sastamalassa ja VaLePassa, mikä oli hänelle yksi syy jatkaa edelleen.

”VaLePassa olen tuntenut aina olevani paikassa, johon kuulun, ja tietenkin, kun menestystäkin on tullut. Vielä, kun pitkät harjoitusmatkat jäivät pois, perheen parissa saa aikaa enemmän ja pojat pääsevät peleihin, niin kaikki meni nappiin”, Sivula kertoo VaLePan tiedotteessa.

Hän lähtee hakemaan VaLePassa menestystä viime kauden tapaan kotimaisilla kentillä, mutta myös Euroopan seurajoukkueiden cupissa Mestarien liigassa.

”Tuleva kausi tulee olemaan omilta tavoitteiltani sama kun aina. Suomessa lähdetään voittamaan cupia ja liigan mestaruutta. Mestarien liigan lohkovaihe on iso tavoite eurokentillä.”

Yhtä virstanpylvästä Sivula tavoittelee urallaan henkilökohtaisestikin. Hän nousi viime kaudella Mestaruusliigan kaikkien aikojen pistepörssissä toiseksi ja haluaa nyt tavoitella Normunds Veinbergsin hallussaan pitämää kärkipaikkaa.

Eetu Pennanen vaihtoi vuosi sitten sekä seuransa Ettasta VaLePaan että peliroolinsa yleispelaajasta liberoksi. Nyt hän kertoo, että nälkää on jatkaa.

”Tuplamestaruus oli hieno kokea, mutta jätti nälkää europelejä ajatellen, koska Mestarien liigan lohkovaihe olisi kova juttu ja selkeä tavoite ensi kaudelle”, Pennanen kuvailee.

Hän on kotiutunut Sastamalaan erinomaisesti.

”Päätös jatkaa VaLePassa oli helppo, koska täällä on upeat fanit ja Sastamalassa on lentopalloilijalle parhaat olosuhteet. Tulevalle kaudelle odotan niin kentällä kuin yleisössä yhtä hyvää meininkiä.”

Saku Tuomivaara pelasi viime kaudella Akaa-Volleyn riveissä.

Passari Tuomivaara saapuu Sastamalaan kehittymään huippupassariksi. Toiveena on edetä jossain vaiheessa täysammattilaiseksi. Tuomivaaran seuravalintaan vaikutti myös VaLePan ammattimainen toiminta.

Hengenluojaksi itseään kuvaileva Tuomivaara kokee, että hänellä on paljon annettavaa joukkueelle, mutta myös opittavaa.

”Odotan tulevalta kaudelta, että hitsaannumme joukkueena hyvin yhteen ja sitä kautta pääsemme tavoitteisiimme. Kehitettävää löytyy niin lajillisesti kuin fyysisesti, jotta joku päivä pääsen tavoitteeseeni.”

VaLePan valmentaja Janne Kangaskokko luottaa viime kauden ratkaisupelaajiinsa. Hän on tyytyväinen esimerkiksi, että tärkeällä liberon pelipaikalla on tuttu, luotettava pelaaja.

”Eetu (Pennanen) pelasi hienon kauden roolinvaihdoksen jälkeen ja suoriutui nousujohteisesti vaativasta liberon paikasta. On hienoa jatkaa Eetun kanssa hyvin alkanutta kehitystyötä.”

Kangaskokko kokee, että Pennanen sopii loistavasti joukkueeseen taidoiltaan ja persoonaltaan. ”Hän on kentällä rauhoittava elementti ja viimeisen päälle joukkuepelaaja.”

Myös Sivulan Kangaskokko näkee auttavan joukkuetta paljon. Isoin tavoite valmentajan mukaan on, että hakkuri pysyy terveenä ja löytää huippukunnon etenkin alkukauden europeleihin ja kevään ratkaisupeleihin.

Tuomivaara puolestaan on pelaaja, joka on vakuuttanut Kangaskokon määrätietoisuudellaan. Valmentaja kertoo seuranneensa nuoren passarin pelityyliä ja pitävän siitä.

”Hänellä on tavoitteet ja arvot selvinä. Lyhyen tutustumisen aikana olen saanut kuvan määrätietoisesta pelaajasta, joka on valmis laittamaan itsensä likoon. Täydellinen panostus lentopalloon edesauttaa varmasti tulevana vuonna kehitystä”, Kangaskokko kuvailee uutta hankintaansa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos