Lauri Joona Portugalin MM-rallissa – Näin sastamalalainen sijoittui

Portugalista sastamalalainen suuntaa seuraavaksi rallin SM-sarjan kesäkauden avauskisaan Seinäjoelle.

Lauri Joona ja kartturi Tuukka Shemeikka aloittivat rallin kesäkauden Portugalin MM-rallista.

SastamalalaiSEN Lauri Joonan ja kartturi Tuukka Shemeikan rallin kesäkausi alkoi viikonloppuna Portugalissa.

Portugalin MM-ralli oli Joonalle ralliuran kolmas, mutta ensimmäinen WRC2-luokassa.

Jo etukäteen oli tiedossa, että kisa on erittäin kovatasoinen. Joonan tavoitteena oli lähinnä kokemuksen kartuttaminen ja oppi uudesta kalustosta.

”Oma suoritus oli ihan hyvä. Ei ollut mitään draamaa eikä isoja virheitä tullut tehtyä”, kertoi WRC2-luokan lopputuloksista sijalta 11 löytyvä Joona.

”Perjantain kolme rengasrikkoa verottivat vähän vauhtia, mutta muuten ihan opettavainen kisa. Ei lähdetty repimään sen suuremmin, tultiin aika varovaisesti ja nätisti maaliin. Hauskaa touhua, mutta vähän tarvitsisi jatkossa kyytiä nostaa”, analysoi Joona suoritustaan.

Joona ja Shemeikka kisasivat Portugalissa uudessa tiimissä, espanjalaisessa Racesevenissä.

Portugalin MM-ralli ajettiin vaativissa olosuhteissa.

Portugalin MM-rallin WRC2-luokassa kilpaili yli 40 autokuntaa. Voittoon ajoi Gus Greensmith. Lauri Joona sijoittui yhdenneksitoista, WRC2 Challenger -lopputuloksissa Joona oli viidentenä. Challenger-luokassa voivat kilpailla kuljettajat, jotka eivät ole aiemmin voittaneet Rally2-autolla mitään luokkaa, ja joita ei ole koskaan nimetty ajamaan pisteitä WRC-tiimille.

Kotimaaisessa Ralli SM -sarjassa kaksikko kilpailee sarjan kuninkuusluokassa (SM1) TGS Škoda Motorsport Suomi -tiimissä Škoda Fabia Rally2 Evolla.

Talvikauden osakilpailujen jälkeen Joona ja Shemeikka ovat tasokkaassa luokassa neljänsinä. Seuraavat SM-pisteet ovat jaossa tulevana viikonloppuna, kun Seinäjoen ympäristössä ajetaan Pohjanmaa-rallin 50-vuotisjuhlakisa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos