VaLePa kiinnitti tähtisentterinsä: ”todella iloinen, että jatkaa meillä” – Myös seuran oma juniori liittyy liigarinkiin

VaLePa julkisti helatorstaina neljä uutta pelaajaa. Seura on nyt kertonut kaikkiaan kahdeksan sopimuspelaajaa ensi kaudelle.

Jacob Ekman pelasi ensimmäisen kautensa liigassa viime vuonna VaLePassa.

Mestaruusliigan tähdistöön kevään päätteeksi ponnistanut Jacob Ekman jatkaa VaLePan riveissä ensi kaudellakin. Asia varmistui seuran julkistettua helatorstaina neljä uutta pelaajasopimusta.

Ruotsalaiskeskitorjujan lisäksi VaLePassa jatkaa viime kaudella lupaavia näyttöjä antanut yleispelaaja Jiri Leinonen.

Uusina joukkueeseen liittyvät Akaa-Volleyn viime kauden toinen hakkuri Joel Itänen sekä VaLePan juniorityön oma kasvatti Juho Turri.

Ekman kertoo VaLePan tiedotteessa viihtyneensä Sastamalassa ja VaLePassa. Jatkokaudella hän haluaa vakiinnuttaa tasoaan ja kehittyä torjuntapelissä.

Valmentaja Janne Kangaskokko kokee, että ruotsalaisella on hyvä mahdollisuus ottaa uusia askelia urallaan.

”Olen todella iloinen, että Jacob jatkaa meillä. Hänessä on paljon potentiaalia, jota hän väläytteli jo viime vuonna. Tämän kauden suurina tavoitteina ovat ehdottomasti urheilullisuuden kehittäminen ja torjuntapelaaminen”, Kangaskokko toteaa.

Ekmanin tapaan myös Jiri Leinosen sopimus jatkuu VaLePassa toista kautta. Ensimmäinen kausi oli hänelle iloinen yllätys. ”Pääsin pelaamaan paljon enemmän mitä odotin, ja joukkue oli todella hyvä”, Leinonen toteaa.

Seuraavalta kaudelta hän odottaa jälleen enemmän. Sitä odottaa myös valmentaja Janne Kangaskokko.

”Jiri otti hyviä kehitysaskeleita ensimmäisen liigakauden aikana, ja lupa on odottaa saman jatkuvan. Jirissä on paljon potentiaalia monessakin suhteessa.”

Passarin ristipaikalle VaLePa saa hakkuri Urpo Sivulan haastajaksi nuoren Joel Itäsen. Itänen siirtyy VaLePaan Akaa-Volleysta. Hänen tavoitteenaan on ensi kaudella keskittyä täysipainoisesti lentopalloon ja oppia kokeneilta pelaajilta.

”Haluan kehittyä mahdollisimman taitavaksi ja monipuoliseksi lentopalloilijaksi. Haluan luonnollisesti myös enemmän vastuuta tulevaisuudessa, sillä nautin kilpailutilanteiden tuomasta paineesta”, Itänen kertoo.

Siviilipuolella hän opiskelee historiaa kolmatta kautta Tampereen yliopistossa.

Janne Kangaskokko kuvailee Itäsen olevan määrätietoinen ja hyvällä asenteella varustettu.

"Hyvän ponnistusvoiman ansioista Joelilla on paljon potentiaalia pelaajana. Odotan innolla, minkälaisia kehitysaskelia hän kauden aikana ottaa.”

Sastamalalainen kotiyleisö näkee ensi kaudella VaLePan kokoonpanossa myös paikallisen juniorityön tuloksia, kun vuonna 2004 syntynyt Juho Turri liittyy joukkueeseen. Kiikkalainen Turri aloitti lentopallon jo 4-vuotiaana, ja silloin VaLePassa hakkurina pelannut Jose Luis Martell oli hänelle suuri esikuva. Palo kehittyä Martellin jalanjäljissä on edelleen kova.

”Lentopallon saralla tavoite olisi edetä niin pitkälle kuin pystyn, ehkä joskus jopa ulkomaille pelaamaan”, Turri sanoo.

”Odotan tulevalta kaudelta hyvää kokemusta sekä oppia niin valmennukselta kuin myös itseäni kokeneemmilta pelaajilta.”

Turri on tähän asti pelannut VaLePan juniorijoukkueissa hakkurina, mutta vaihtaa nyt roolia yleispelaajaksi.

VaLePan valmennukselle kiikkalaispelaaja on tuttu jo seuran liigaharjoituksista, joissa Turri on käynyt paikkaamassa loukkaantumisia ja sairastumisia.

”Olen saanut hyvän kuvan Juhosta, ja nyt hän pääsee näyttämään toden teolla osaamistaan. Juho panostaa tänä vuonna kaikkensa lentopalloon, mikä luo hyvät mahdollisuudet kehittymiseen”, Kangaskokko toteaa.

Uusimpien julkistusten jälkeen VaLePalla on koossa kahdeksan pelaajan runko. Viime kauden joukkueesta jatkavat Mikko Esko, Urpo Sivula, Eetu Pennanen, Jacob Ekman ja Jiri Leinonen. Uusina pukkipaitoihin liittyvät Saku Tuomivaara, Joel Itänen ja Juho Turri.

Joukkueessa ei jatka ainakaan hakkuri Tino Vuori, joka on tehnyt sopimuksen Akaa-Volleyn riveihin.

Ketkä?

VaLePan uudet sopimukset

Jacob Ekman

Keskitorjuja

Syntynyt 2002, pituus 210 cm

Seura juniorina: Värnamo Volley

Aikuisena: Rig Falköping, Falkenbergs VBK, VaLePa

Jiri Leinonen

Syntynyt 2004, pituus 194 cm

Pelipaikka: Yleispelaaja

Seurat juniorina: Rikala Volley, Salon Viesti, Kuortane

Seurat aikuisena: VaLePa

Joel Itänen

Hakkuri

Syntynyt 2001, pituus 193 cm

Joukkueet juniorina: Seinäjoki Lentis, Nurmon Jymy

Joukkueet aikuisena: Nurmon Jymy 1-sarja, Lempo-Volley 1-sarja, Akaa-Volley

Juho Turri

Yleispelaaja

Syntynyt 2004, pituus 191 cm

Kotipaikka Sastamalan Kiikka

Seura juniorina ja aikuisena: VaLePa

Aiemmin julkaistut pelaajasopimukset

Passarit Mikko Esko ja Saku Tuomivaara, hakkuri Urpo Sivula, libero Eetu Pennanen

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos