Helena Huikkalan menestyskausi sai jatkoa – voitti nyt EM-pronssia

Huikkala sijoittui kolmanneksi Espanjan Santa Susannassa järjestetyissä fitnessin EM-kilpailuissa.

”Tätä varten on treenattu kymmenen vuotta. Moni jättää leikin kesken, jos ei viidessä vuodessa menesty. Tässä nähdään, että tuloksia voi syntyä, kun vain jaksaa yrittää”, EM-pronssimitalisti Helena Huikkala sanoo.

Helena Huikkalalla menee nyt lujaa. Kulunut kausi on ylittänyt Huikkalan kaikki odotukset, ja tällä hetkellä hän jännittää, kisaako hän seuraavaksi MM-tasolla.

”Kun pääsee EM-kisoissa kärkisijoille, MM-kisapaikan pitäisi olla tiedossa. En kuitenkaan vielä uskalla odottaa sellaista”, Huikkala nauraa.

Huikkala sijoittui kolmanneksi Espanjan Santa Susannassa järjestetyissä fitnessin EM-kilpailuissa. Pronssimitali tarttui mukaan body fitnessin 35–39-vuotiaiden avoimesta sarjasta.

”En olisi todellakaan osannut odottaa, että pääsen kärkikolmikkoon. Se oli ehdottomasti yksi elämäni huippukohdista”, Huikkala toteaa.

Toinen huikea hetki kuluneelta keväältä on ollut huhtikuussa kisoista napattu SM-kulta. SM-menestyksen myötä Huikkalalle aukesi paikka EM-kisoissa.

Lue lisää: Vammalassa opettava Helena Huikkala sai SM-kultaa – ”Tämä voitto on yksi elämän kohokohtia”

Kisamatkalla Espanjassa vierähti lopulta viisi päivää. Huikkalalle Santa Susanna oli tuttu paikka jo ennestään. Kisoja varten hotellin ruokatarjoilua oli muokattu, ja esimerkiksi kanaa oli saatavilla myös ilman suolaa. Se vähensi tarvetta kuljettaa ruokaa itse mukana ja helpotti kisoihin valmistautumista.

Kuuma sää vaikutti kisaamiseen. Kisapäivänä ennen omaa esiintymisvuoroa juodaan mahdollisimman vähän vettä. Huikkalan vuoro oli iltapäivällä kolmen aikaan, ja hän jännitti etukäteen, viivästyisikö kisa-aikataulu merkittävästi.

”Olimme onneksi aika hyvin aikataulussa. Lavalla oli hirveän kuuma, ja monen [rusketus]väri alkoi valumaan. Heti kun pääsin lavalta, oli pakko pyytää toiselta kilpailijalta vettä”, Huikkala sanoo.

Huikkala kertoo kuluneen kauden opettaneen paljon siitä, mihin omalla periksiantamattomuudella voi päästä.

”Tätä varten on treenattu kymmenen vuotta. Moni jättää leikin kesken, jos ei viidessä vuodessa menesty. Tässä nähdään, että tuloksia voi syntyä, kun vain jaksaa yrittää”, Huikkala sanoo.

Myös Huikkalan puoliso ja lapset saapuivat kannustamaan kisoissa. Aviomies Iiro Huikkala on ollut mukana kaikilla kisamatkoilla, mutta lapset Vili ja Jimi olivat nyt ensimmäistä kertaa reissussa.

”Lapset tykkäsivät Espanjasta hirveästi, kun oli lämmintä ja he pääsivät uimaan”, Huikkala sanoo.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos